Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Familiile nevoiaşe, care nu au venituri în această perioadă, din Teliu, primesc ajutoare constând în alimente

cumparaturi

Familiile nevoiaşe din comuna braşoveană Teliu vor primi ajutoare sub forma unor pachete cu alimente, din donaţii, pe baza unor criterii stabilite de Primăria din localitate, ca măsură de sprijin a autorităţilor pentru comunităţile defavorizate din judeţ, conform unei informări transmisă de Instituţia Prefectului Braşov, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, prefectul Mihai-Cătălin Văsii s-a deplasat luni, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, în comuna Teliu, unde a discutat, cu primarul Dorinel Blendica şi viceprimarul Marius Constantin Bălan, despre situaţia persoanelor defavorizate din localitate, "care nu obţin venituri în această perioadă, în special a celor aflate în autoizolare la domiciliu".

De asemenea, s-a discutat "chestiunea menţinerii ordinii şi siguranţei publice, în contextul stării de urgenţă (...) cu accent pe respectarea restricţiilor de circulaţie".

Astfel, s-a stabilit că, în primă instanţă, "familiile cele mai nevoiaşe" vor primi pachete cu alimente, provenite din donaţii către Primăria Teliu, precum şi de la Crucea Roşie.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

Potrivit sursei citate, prefectul Văsii a discutat, de asemenea, cu directorul împuternicit al Crucii Roşii Braşov, Gabriela Cercel, posibilitatea ca această organizaţie să înceapă o campanie de strângere de fonduri, în vederea ajutorării comunităţilor din judeţ care sunt "cele mai defavorizate mai ales în această perioadă".

În ce priveşte respectarea restricţiilor de circulaţie în aceste comunităţi, "potrivit reprezentanţilor IPJ Braşov, în întreg judeţul, inclusiv în zonele rurale, efectivele de ordine sunt foarte bine dimensionate, sunt pregătite şi au capacitatea şi forţa de a îndeplini toate misiunile şi de a garanta siguranţa cetăţeanului".

Sursa citată a menţionat că la Guvern a fost pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care prevede, printre altele, posibilitatea distribuirii pachetelor cu produse alimentare şi de igienă rămase nedistribuite către persoanele plasate în carantină şi autoizolare, centre de plasament pentru copii şi azile de bătrâni. â

Tot la nivel de Guvern există un proiect care vizează sprijinirea a 100.000 de persoane cu vârste de peste 65 de ani, cărora li se vor asigura servicii sociale la domiciliu, la cerere, a mai menţionat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.