Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fanii Antena 3 bat la poarta virtuală a Ambasadei SUA și cer intervenția americanilor

ambasada sua

După ce ani de zile Antena 3 a criticat intervențiile Ambasadei SUA în România în problemele țării noastre, acum fanii televiziunii au luat cu asalt pagina de Facebook a instituției, cerând ajutorul americanilor pentru a stopa „abuzul” la care Trustul Intact este supus de către ANAF.

Fanii Antenei 3 au comentat la postările din ultimele zile ale Ambasadei SUA în România, denunțând „abuzul autorităților” la libertatea de exprimare și cerând, explicit, ca americanii să intervină pentru a le salva postul TV preferat.

Alo, America este aici? Nu aveți nimic de spus despre abuzurile staliniste ale mafiei securității ținute de voi la putere? Democrația este doar la voi acasă, noi trebuie să jucăm cum vă este vouă interesul”, comentează o femeie la ultima postare a Ambasadei, care anunța posibilitatea ca tinerii români să primească burse pentru a studia în SUA.

La aceeași postare, o altă doamnă, încurajată probabil de punctul de vedere exprimat luni, 15 februarie, de către ambasadorul Hans Klemm, pe tema Legii Defăimării, comentează:

„În atenția U.S. Embassy Bucharest: așteptam un punct de vedere pertinent , referitor la abuzurile asupra Trustului Intact . Așteptăm cu mare interes.”.

ambasada 1

La o altă postare, un alt fan le scrie oficialilor americani:

„În 5 zile, statul de drept SRI-DNA va închide A3. Asta ați ordonat Binomului vostru credincios? Ne va fi mai bine, de-acum înainte?! Nu vom fi cel puțin la fel de săraci și sclavi în curs de exterminare?!”.

Bărbatul este susținut de o altă fană a posturilor din Trustul Intact, care își postează mesajul în limba engleză, deși are grave greșeli de scriere. Vom încerca, totuși, să facem o traducere cât mai fidelă a ceea ce doamna respectivă a vrut să le transmită americanilor:

„Lideri români - discursul liber este interzis - închid televiziunea liberă Antena 3, care are cea mai mare audiență în România. Închid gura din cauza corupției de la nivel înalt”.

ambasada 2

Când celor doi fani li se atrage atenția, de către un alt cititor, că nimeni nu a închis Antena 3 și că fanii „bocesc degeaba”, acesta este luat la bani mărunți:

Tovarase (...), dar de ce colonia securisto-mafiotă n-a vândut sau închiriat clădirile până acum?! De ce ANAF-ul nu s-a legat de niciun mafiot băsist?! Duță, Blejnar, Videanu, Blaga și lista poate continua la nesfârșit. E limpede că Binomul SRI-DNA, sprijinit de stăpânii lui americani, vrea să închida A3. Este o operațiune tipic stalinistă. Și nu bocesc, ci doar sunt revoltat”.

Și, pentru a se asigura că se face înțeles, același fan revine, într-un alt comentariu, cu „explicații” suplimentare în care îi atacă inclusiv pe americanii cărora le cere ajutorul, numindu-i „stăpânii trădătorilor securisto-mafioți care conduc colonia”:

Miza închiderii A3 este suprimarea utimei fărâme de opoziție împotriva abuzurilor trădătorilor securisto-mafioți care conduc colonia, la ordinul stăpânilor americani și ieuropeni. ANAF-ul are curaj să se ducă peste multinaționalele care externalizează miliarde de ieuroi, dar raportează profit 0 sau ridicol de mic, de ex?! Șandramaua asta de colonie tot de companiile românești este încă menținută în viață, așa oropsite cum sunt ele. Companiile străine doar jefuiesc țara, taie pădurile, precum naziștii ăia de austrieci. Din toate televiziunile, doar antenele își plătesc taxele la zi, restul televiziunilor de propagandă ale sistemului securisto-mafiot, nu. Trebuie să muncim pe 2 bani, cum spunea securista și sinecurista aia de Dracu-Paliu. Asta vreți, de fapt. Să ne jefuiți, să ne exploatați și să ne exterminați...și asta faceți, prin acțiunile Binomului vostru.”.

ambasada 3

De observat este faptul că în toate aceste postări se regăsesc niște termeni-cheie, des întâlniți în discursul moderatorilor Antena 3 din ultimele 24 de ore: „stalinism”, „exterminare”, „binomul SRI-DNA”, „mafia securistă”, „abuzul la care este supus Trustul Intact”, „Antena 3, singura televiziune care își plătește taxele la zi”.

Reamintim că un raport al Amabasadei SUA privind situația respectării drepturilor omului în România în 2014, făcut public în luna iunie a anului trecut, a acoperit și modul în care s-au comportat televiziunile de știri Antena 3 și România TV.

„Instituțiile de presa deținute de politicienii Dan Voiculescu (Partidul Conservator) și Sebastian Ghiță (Partidul Social Democrat) au agresat verbal în mod repetat jurnaliști care au relatat despre afacerile controlate de ei sau despre activitatea guvernului. (...) În luna ianuarie, peste 340 de jurnaliști din întreaga țară au protestat față de „practicile de presa degradante” folosite de postul de televiziune al lui Dan Voiculescu, Antena 3”, arată raportul, citat de  Pagina de Media.

Documentul ambasadei mai releva și că unii judecatori au declarat că relatările acestei părți a presei despre cazurile de corupție „au pus o presiune nejustificată asupra lor”.

Revenind la ceea ce se întâmplă în prezent, pentru că rugămințile fanilor către americani este puțin probabil să aibă efectul scontat, social-democrații au decis să sară în ajutorul Antenei 3 și să solicite, pe căi oficiale, ajutorul europenilor. Astfel, potrivit unui comunicat de presă remis de PSD, europarlamentarii Viorica Dăncilă (lidera delegației europarlamentarilor PSD), Victor Boștinaru și Ioan Mircea Pașcu au transmis informări către prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, dar și către liderul grupului socialist, Gianni Pitella, cu privire la intervenția ANAF în cazul Antena 3.

„Îngrijorarea noastră vine însă ca urmare a modului cum au procedat autoritățile, care poate sugera un tip de demonstrație de forță și o actiune de intimidare a jurnaliștilor Trustului Intact. Riscurile grave la adresa libertății de exprimare și a libertatii presei îndreptățesc acest demers”, se explică în comunicatul citat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.