Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Fantoma de la Kiev' era de fapt o unitate de aviație - Comandantului grupului, găsit mort după trei luni

 Mihail Matiusenko

La Bucha, în regiunea Kiev, va fi organizată înmormântarea comandantul grupului „Fantoma din Kiev”, colonelul Mihail Matiușenko. Acest lucru a fost anunțat de primarul din Bucha, Anatoli Fedoruk, pe Facebook, potrivit agenției Unian.

Potrivit acestuia, Mihail Matiușenko a murit în mod eroic în timp ce îndeplinea o misiune de luptă pe 26 iunie într-o bătălie aeriană deasupra Mării Negre.

El a reușit să desfășoare o luptă de noapte pe un avion de antrenament L-39 împotriva a două Su-30 rusești. După ce a aflat despre pierderile irecuperabile ale echipajelor de bombardiere antrenate, Matiușenko a plecat pe fronturile de sud și de est.

„Pentru Mihail Matiușenko, aceasta a fost ultima misiune. Nu s-a mai întors de la următorul zbor, iar ei l-au căutat mult timp. Astăzi pleacă acasă, la Bucha. Să ne întâlnim în mod adecvat și să ne luăm rămas bun de la Apărător, care și-a dat viața pentru noi și pentru Ucraina. Despărțirea va avea loc luni, 3 octombrie, la ora 14:00, pe Aleea Eroilor din Bucha - la cimitirul de pe strada Deputațkaia, 1”, a declarat Fedoruk.

Unitatea „Fantoma din Kiev” a fost condusă de un pilot din Bucha - Mihail Matiușenko

„Fantoma din Kiev” nu este doar un pilot, ci o întreagă unitate care, de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, a îndeplinit misiuni de luptă și a distrus ținte aeriene inamice.

Se știe că Mihail Matiușenko a servit în brigada a 40-a de aviație tactică și a condus „Fantoma din Kiev”.

Pilotul militar a pilotat mai multe tipuri de aeronave militare și civile. Înainte de război, a lucrat ca șef al uneia dintre companiile aeriene ucrainene.

„A fost o persoană de succes și nu s-a lăudat niciodată cu ceea ce face cu adevărat. Având o poziție civică activă, el a condus formațiunea publică de aplicare a legii", a declarat primarul din Bucha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.