Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără flori în prima zi de şcoală. Cum au fost afectate florăriile

Facebook
buchet flori

Elevii au fost avertizați să nu meargă cu flori în prima zi de școală, decizie care a afectat atelierele de creație florală.

De regulă, la început de an şcolar, în florăriile din Cluj-Napoca buchetele erau făcute pe bandă rulantă, iar părinţii stăteau la coadă ca să le cumpere. Luni însă au intrat timid doar câţiva clienţi, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ieșire-fulger a lui Codrin Ștefănescu: ‘Asemenea haos și bătaie de joc n-am văzut în viața mea!’

Între timp, zeci de aranjamente florale aşteptau să fie livrate profesorilor, acasă.

Majoritatea părinţilor au comandat flori online, iar vânzările au crescut astfel cu peste 50%, spune un decorator florist.

Din cauza pandemiei, Ministerul Educaţiei a interzis anul acesta festivităţile, iar elevii nu au avut voie să le ofere flori profesorilor.

„Chiar dacă este o regulă anul acesta să nu ducă flori la şcoală, totuşi părinţii au venit şi au zis: "Cum să mergem fără flori? Totuşi un buchet, un fir de floare sau ceva". Fizic intră mai puţină lume în perioada aceasta, dar mulţi părinţi au comandat online şi livrăm acasă după-masă la profesori o mică surpriză”, povesteşte Pal-Karsai Gyongyi, decorator florist.

Aceasta a pregătit buchete pentru a fi livrate în cursul zilei pentru profesori.

Citește și: Își primesc răsplata! Guvernul Orban, start la marea împărțeală pentru traseiști! .

„Părinţii au ales buchete şi mai deosebite anul acesta care încep de la 120, 200 chiar şi 250 lei pentru un cadou frumos. Văd acolo unul şi la 300 de lei. Da, acesta este unul mai special cu hortensii şi maci”, adaugă Pal-Karsai.

Dana este mămică şi spune că vrea să le ofere flori profesorilor: „Mi se pare că florile simbolizează întotdeauna exact ce trebuie, aşa că este bine”.

Anca, o altă mamă din Cluj, a fost întrebată de fiica sa unde sunt florile pentru doamna profesoară. „Azi, nu. Când o să avem ocazia, poate pe parcursul anului”, i-a răspuns mama.

Nicoleta, învăţătoare, nu regretă însă această schimbare.

„Oricum, de multe ori i-am rugat pe părinţi să nu mai cheltuie banii pe flori. Este un simbol, într-adevăr. Poate părinţii au încercat să respecte regula, să nu facă schimb de obiecte”, a precizat aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.