Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără ILUZII în cazurile de viol. Se tratează la fel ca în timpul lui Ceaușescu/ MĂRTURIE

justitie

Cazurile de viol sutn tot mai comentate și mai analizate în ultimul timp în media. Un judecător pensionar dărâmă însă un mit care pare a se construi în zilele noastre. El susține că nu s-a schimbat nimic și că și în timpul dictaturii lui Nicolae Ceaușescu cazurile de viol erau tratate cu multe lejeritate și neprofesionalism de către procurori:

Judecătorul Nicolae Tănase a explicat în emisiunea Q&A de la Antena 3 ce au însemnat abuzurile în justiţie în perioada comunistă şi cum a evoluat sistemul în perioada post-decembristă.

Similitudinile sunt multe, chiar şi astăzi existând "comenzi" pentru justiţie, chiar dacă vin sub o altă formă, cea a unor "rugăminţi". El a rememorat un episod dureros din cariera sa de judecător.

"Era vorba despre un viol în urma căruia victima, o biată femeie în jur de 30 de ani, a murit. La viol au participat mai mulţi bărbaţi şi, surprinzător, complice la acel caz a fost o femeie. Am văzut la dosar mai multe acte medicale întocmite în cursul urmăririi penale. Arătau că victima avusese mai multe leziuni în zona capului, iar pe corp, 53 de echimoze şi 15 escoriaţii. Toate fiind făcute, în opinia procurorului, doar de unul dintre violatori. Am audiat martorii şi ce am putut auzi în şedinţa de judecată pur şi simplu m-a oripilat. Martorii fuseseră parte la viol. Toţi. De ce erau ei martori şi nu inculpaţi, aveam să aflu pe urmă. Pentru că procurorul era supărat că, dintre toţi, doar unul nu voia să recunoască fapta. Şi atunci, drept recompensă pentru cei care recunoscuseră, l-a făcut inculpat doar pe acela care nu voia să spună adevărul" a spus Nicolae Tănase.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.