Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără precedent: Situaţie tensionată în faţa Parlamentului

dolha melescanu

Comisia pentru comunităţile românilor din afara graniţelor din cadrul Camerei Deputaţilor i-a convocat pe miniştrii Teodor Meleşcanu şi Bogdan Stanoevici pentru o discuţie despre organizarea turului 2 al alegerilor prezidenţiale în Diaspora. Cei doi miniştri nu s-au prezentat, iar deputaţii din comisie se întâlnesc în curtea Palatului Parlamentului.

8 parlamentari sunt prezenţi la şedinţa inedită, iar doi s-ar afla pe drum spre Parlament, a anunţat deputatul Mircea Dolha, vicepreşedintele comisiei. "Este cvorum, deşi nu avem nevoie. I-am invitat pentru a ne prezenta cum vor rezolva situaţia procesului electoral din Diaspora. Am trimis invitaţi în scris, am primit răspuns în scris", a declarat Dolha. Acesta a citit şi răspunsul lui Meleşcanu, care susţine că dialogul dintre Parlament şi Guvern este important, însă conducerea Camerei Deputaţilor i-a comunicat că şedinţa comisiei nu a fost convocată regulamentar.

La rândul său, deputatul PMP Eugen Tomac a declarat că miniştrii, "într-un total dispreţ faţă de români şi faţă de parlamentari, au respins această invitaţie. Reprezintă un lucru fără precedent." "Faptul că nu aveţi acces pentru a avea un dialog reprezentintă un abuz fără precedent", le-a mai spus Tomac jurnaliştilor, după ce conducerea Camerei Deputaţilor a interzis accesul presei în clădire. "Actualul Guvern manifestă un dispreţ total faţă de românii din afara graniţelor", a concluzionat deputatul.

Anunţul-şoc a fost făcut de deputatul Bogdan Diaconu, care a declarat că, în cazul în care problemele din primul tur se vor repeta şi un număr important de români nu vor putea vota, se va cere anularea alegerilor.

Vezi şi: Melescanu refuza sa se prezinte la audieri in Parlament pe votul din diaspora

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.