Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fără scăpare! Rudel Obreja, rămâne după gratii: Semnal pentru Elena Udrea

gala bute

Rudel Obreja a cerut să fie eliberat, dar a primit cea mai proastă veste Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, să mențină arestarea preventivă a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu, decizia fiind una definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a menţinut, astfel, decizia luată, în 5 februarie de Tribunalul Bucureşti în cazul lui Rudel Obreja.

Decizia CAB poate fi un semnal pentru Elena Udrea, urmărită penal în dosarul Gala Bute.

În dosarul "Gala Bute", primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, este şi el arestat. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

În aceeaşi speţă este implicată şi Elena Udrea, în prezent ea fiind arestată în dosarul "Microsoft". În dosarul "Gala Bute", DNA o acuză pe Udrea de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a luat decizia organizării Galei Bute, în urma unor discuţii cu Rudel Obreja şi le-a cerut subordonaţilor săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să găsească soluţii de încheiere a contractului privind finanţarea evenimentului, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.