Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Farmec anunță extinderea perioadei de avizare pentru producţia de biocide pe 12 luni

cosmetice

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, anunţă extinderea perioadei de avizare pentru producţia şi comercializarea noilor biocide pe 12 luni.

Potrivit unui comunicat al companiei remis miercuri AGERPRES, Farmec a obţinut avizele necesare pentru biocide de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", avize care atestă acţiunea virucidă, bactericidă şi fungicidă a produselor.

Citește și: S-a găsit soluția după ce CCR a declarat amenzile date în starea de urgență neconstituționale! În baza cărei legi vor fi amendați românii în starea de alertă

În data de 27 aprilie, Farmec a început producţia de biocide pentru uz personal şi profesional. Noutatea absolută o reprezintă gama Dermofarm, care conţine dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe, creaţi special pentru a fi utilizaţi în cabinete medicale, saloane de înfrumuseţare sau alte spaţii care impun un grad ridicat de igienă. Aceştia au ca substanţă activă alcoolul etilic în proporţie de 80% v/v, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

"Ne bucurăm de sprijinul şi cooperarea autorităţilor şi partenerilor noştri pentru a asigura produsele necesare românilor în această perioadă plină de provocări. Dorim să confirmăm faptul că vom continua să producem şi să comercializăm cu prioritate biocide în următoarea perioadă - biocide dezvoltate în acord cu legislaţia, pe baza unor reţete a căror eficienţă este demonstrată clinic şi care sunt prietenoase cu mediul şi sigure pentru sănătatea întregii populaţii", a declarat Mircea Turdean, director general Farmec.

Citește și: CTP, reacție după decizia CCR: ‘Oamenii s-au relaxat și totul depinde de gena dacică, aia despre care se spunea că ne protejează’

Extinderea perioadei de avizare a fost realizată conform Ordonanţei de Urgenţă 67 privind modificarea unor acte normative şi prelungirea unor termene publicate în Monitorul Oficial în 12.05.2020. Guvernul României a emis actul normativ datorită cererii de biocide pe piaţa locală, acestea fiind iniţial avizate doar pentru perioada stării de urgenţă, conform Ordonanţei Militare nr. 4 din 29.03.2020.

Farmec SA Cluj-Napoca este cel mai mare producător de cosmetice cu capital 100% românesc. Compania are certificare internaţională GMP şi comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.