Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fascinanta succesiune politică de la primăria Rovinari

rovinari

Claudiu Vodislav, PNL, a redevenit consilier cu atribuţii de primar al orașului Rovinari, în urma deciziei Consiliului Local din seara de 28 octombrie. Este doar ultimul act dintr-o ciudată succesiune. În trei luni Rovinariul a văzut nu mai puțin de patru primari. Cinci, dacă îl socotim pe Vodislav de două ori.

În 2012 Dorin Filip câștigă alegerile locale din Rovinari din partea USL, după ce anterior câștigase același post de două ori din partea PDL. Fiul său, Robert (Dorin) Filip, este ales vicepreședinte CJ Gorj din partea ... PPDD. La nivel local, PPDD este reprezentat în Rovinari prin viceprimarul Laurențiu Chivu.

În 2015 USL nu mai există iar Filip-tatăl reprezintă noul PNL. La finalul lui iunie, organizația locală a PPDD este absorbită în UNPR. Și odată cu ea Robert Filip și Laurențiu Chivu.

Dorin Filip moare în august 2015, după ce a exercitat funcția de primar timp de 11 ani. Lui îi succede viceprimarul Laurențiu Chivu. Acuzat că este prea apropiat de PNL, Chivu pierde sprijinul politic al UNPR, postul de primar interimar și postul în Consiliul Local. În fruntea celor care îi retrage sprijinul se află Robert Filip.

Lui Laurențiu Chivu îi succede Claudiu Vodislav. După un timp, Vodislav se retrage și îi lasă locul colegului Florin Ungureanu. Apoi Ungureanu se retrage și el, iar în locul său se întoarce Vodislav.

Politic Scan a reconstituit succesiunea primarilor din Rovinari folosind informații Adevărul (1, 2), Radio Târgu Jiu (1, 2), PPDD online, Pandurul, și AEP (2004, 2008, 2012).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.