Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Favoriții la câștigarea Eurovision

eurovision

Sâmbata se va afla cine este succesorul suedezului Mans Zemerlow, învingator la editia Eurovision de anul trecut de la Viena, la câstigarea trofeului din 2016, dintre cei 42 de candidati înscrisi în concursul de la Stockholm. Dupa semifinale vor ramâne reprezentantii a 20 de tari, plus tara organizatoare, Suedia, si cei cinci 'big five' - Franta, Germania, Spania, Italia si Marea Britanie, care furnizeaza cea mai mare finantare a Uniunii Europene de Radio-Televiziune (UER), transmite miercuri AFP.

Printre candidatii preferati pe site-urile de pariuri online se numara cel al Frantei, Amir Haddad, cu piesa 'J'ai cherché'. Finalist al concursului The Voice în 2014, cântaretul franco-israelian de 31 de ani ar putea fi primul francez care sa câstige concursul Eurovision, dupa Marie Myriam în 1977 (cu piesa 'L'oiseau et l'enfant'). Criticat fiindca a ales sa cânte refrenul în engleza, solistul a spus marti într-un interviu acordat AFP ca respecta 'traditia si francofonia, cântând aproape tot cântecul în franceza, dar ca refrenul în engleza îi poate aduce un sprijin din strainatate'.

Alte site-uri de pariuri mizeaza pe un duel ruso-ucrainean, care sa îi opuna pe Serghei Lazarev ('You are the only one'), 33 de ani, vedeta pop în tara sa, si pe Jamala ('1944'), descendenta a unor deportati tatari. Piesa cântaretei de 32 de ani a fost acceptata de organizatorii concursului, în pofida textului sau controversat. Inspirat din amintirile strabunicii sale, cântecul evoca deportarea de catre Stalin a tatarilor din Crimeea. Oficiali politici de la Moscova si din Crimeea au protestat împotriva acestei alegeri menite, în opinia lor, sa denigreze Rusia, dupa ce aceasta a anexat (în martie 2014) peninsula ucraineana.

Cântaretul belarus de 21 de ani, Ivan, spera sa îsi prezinte piesa cântând dezbracat, alaturi de o lupoaica adevarata, însa Eurovision, care interzice prezenta animalelor pe scena si solicita tinute decente, a refuzat acest lucru. În cele din urma Ivan va cânta singur, îmbracat, pe fondul unor holograme.

Blonda austriaca Zoe Straub va interpreta în franceza 'Loin d'ici', ceea ce îl va încânta desigur pe secretarul de stat francez pentru Francofonie, Andre Vallini, care a regretat public alegerea lui Amir Haddad de a cânta refrenul piesei sale în engleza.

În afara de Amir, britanicii Joe si Jack si irlandezul Nicky Byrne, doar concurentii din Bosnia, Grecia si Italia vor cânta în cea mai mare parte în limba materna, iar Jamala va rosti câteva cuvinte în limba tatara din Crimeea. Ceilalti cântareti îsi vor prezenta melodiile în engleza, iar reprezentanta Austriei, în limba franceza, încheie AFP.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.