Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FBI, avertisment în contextul alegerilor prezidențiale: la ce trebuie să fie atenți alegătorii

FBI

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi agenţia americană de securitate cibernetică au avertizat marţi cu privire la posibile campanii de dezinformare favorizate de o numărătoare mai lentă în acest an, cu scopul discreditării rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, relatează France Presse, conform agerpres.ro.

'Actori străini şi infractori cibernetici ar putea să creeze noi site-uri internet, să schimbe site-uri existente şi să creeze sau să distribuie conţinuturi aferente (acestor site-uri) pe reţelele de socializare cu scopul de a răspândi informaţii false', în momentul alegerilor, avertizează FBI şi agenţia americană de securitate cibernetică într-un comunicat.

Astfel de acţiuni ar urmări discreditarea procesului electoral şi erodarea încrederii publicului în instituţiile democratice americane, potrivit celor două instituţii.

Autorităţile SUA se aşteaptă la o utilizare sporită a votului prin corespondenţă, ceea ce ar prelungi termenul de numărare a voturilor şi ar putea întârzia cu câteva zile cunoaşterea rezultatului scrutinului.

Zi CRUCIALĂ la Curtea Constituțională: judecătorii decid asupra plafonării dobânzilor la bănci


Acest interval de timp ar putea să fie utilizat de actori răuvoitori pentru a difuza mesaje care dezinformează pe tema unei fraude electorale sau despre infrastructuri de vot piratate cu scopul de a 'convinge publicul de nelegitimitatea alegerilor'.

FBI şi agenţia americană de securitate cibernetică fac astfel apel la alegători să verifice minuţios sursele informaţiilor pe care le consultă şi să raporteze autorităţilor orice operaţiuni suspectate de dezinformare.

Giganţii reţelelor de social media au declarat că au detectat numeroase eforturi de a pune la îndoială corectitudinea alegerilor din Statele Unite.

Donald Trump însuşi a pus la îndoială cu regularitate fiabilitatea votului prin corespondenţă, o metodă apreciată şi verificată în SUA, crucială în această perioadă de criză sanitară, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.