Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Febra anticorupţiei se extinde în Asia: China anunţă înfiinţarea propriei 'DNA'

Daily Express
china

China intenționează să adopte o lege de supraveghere a oficialilor din partid şi din guvern şi să înfiinţeze o structură naţională de combatere a corupţiei, informează Reuters. Noua instituţie ar urma să coordoneze structurile teritoriale existente.

Măsurile vor fi luate în timpul reuniunii anuale a parlamentului, la începutul anului viitor, a anunţat Comisia Centrală pentru Inspecție şi Disciplină (CCDI), organul de pază anticorupţie al partidului, într-un raport prezentat în premieră de agenţia oficială de ştiri Xinhua.

Vezi şi: Daniel Funeriu, analiză sumbră pentru opoziţie: 'PSD va conduce încă 20 de ani România'

"Toate provinciile, regiunile și orașele trebuie să coreleze strâns practicile regionale, să integreze experiența schemelor de reformă, să implementeze planul general conform deciziei Comitetului Central al partidului și să promoveze integrarea organizațională", se arată în raport.

Noua Comisie Națională de Supraveghere va prelua sarcinile de la CCDI și va îmbina mai multe unități anticorupţie. Campania anticorupţie se va extinde şi va include angajații instituțiilor sprijinite de stat, care nu sunt neapărat membri ai partidului.

De la venirea la putere în 2012 a preşedintelui Xi Jinping, s-a demarat o campanie anticorupţie care a dus la încarcerarea sau pedepsirea în alte moduri a aproximativ 1,4 milioane de membri ai partidului comunist. Obiectivul declarat este acela al îmbunătăţirii arhitecturii statului de drept din China.

Vezi și: Victor Ponta, dezvăluiri ULUITOARE: Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose; Băsescu sau Iohannis? Ce răspunde fostul premier

Preşedintele Xi Jinping a anunţat că partidul va renunţa la practica interogatoriilor secrete, cunoscute ca "shuanggui", în care persoanele acuzate de corupţie şi alte abateri disciplinare sunt supuse detenţiei extrajudiciare, izolării şi interogatoriilor realizate de CCDI. În prezent, CCDI doar înaintează dosarele către poliţie şi procuratură. Organizaţii internaţionale pentru protecţia drepturilor omului şi-au exprimat în ultimii ani îngrijorarea cu privire la practicile de tortură folosite pentru obţinerea confesiunilor din partea celor suspectaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.