Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia elveţiană de fotbal va decide în această săptămână dacă va continua cu selecţionerul Murat Yakin

Andreea Alexandru / AP / Profimedia
romania elvetia gol alibec

Federaţia elveţiană de fotbal (ASF) va lua lua o decizie în privinţa selecţionerului echipei naţionale, Murat Yakin, înainte de tragerea la sorţi pentru EURO 2024, care va avea loc sâmbătă în oraşul german Hamburg, scrie presa din Ţara Cantoanelor, potrivit Agerpres.

Elveţia s-a calificat la turneul final încheind pe locul 2 Grupa I din preliminarii, în spatele României, care a învins-o cu 1-0 la Bucureşti, pe 21 noiembrie.

După meciul de la Bucureşti şi o nouă contraperformanţă a selecţionatei Elveţiei în această campanie de calificare, Pierluigi Tami, directorul echipelor naţionale, a spus că nu este timp pentru a-l întâlni pe Yakin înainte de tragerea la sorţi pentru EURO 2024, aminteşte ziarul Le Matin. Acum, se pare că agendele s-au eliberat, iar calendarul nu mai este atât de încărcat.

Potrivit grupului CH Media şi Nau.ch, ASF va anunţa la sfârşitul acestei săptămâni dacă Yakin va rămâne sau nu selecţioner.

"De câteva zile au loc întâlniri şi discuţii la Federaţie", scrie ziarul Blick, care este "de acum sigur că dacă Yakin va zbura în Germania (pentru tragerea la sorţi - n. r.), va zbura şi pentru Campionatul European în vara anului viitor".

De câteva săptămâni, în fiecare dintre intervenţiile sale, preşedintele ASF, Dominique Blanc, l-a susţinut pe Murat Yakin. "El este selecţionerul naţional până la finalul calificărilor şi contractul îi va fi reînnoit automat până la finalul turneului în caz de calificare", a declarat preşedintele ASF pentru cotidianul Le Temps. "Este o alegere a stabilităţii, a continuităţii. Da, trecem printr-un moment dificil, dar este rolul unei federaţii, în astfel de situaţii, să fie solidă", a spus atunci Blanc.

După eşecul din România, Pierluigi Tami s-a distanţat pentru prima dată oarecum de Yakin în discursul său. "Echipa a regresat. Suntem nesiguri în atac şi în apărare, ne-am pierdut soliditatea. Acum trebuie să stabilim de unde vine asta. Nu e vorba de întâmplare sau de un accident când se repetă astfel. Nu trebuie să ne ascundem", a spus atunci Tami.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.