Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia internaţională (ITF) a realizat venituri de aproape 100 de milioane de dolari în 2022

club-de-sport.ro
tenis

Veniturile Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) au depăşit nivelurile pre-Covid în 2022, ajungând la 98,3 milioane de dolari, în creştere cu 47,6% de la un an la altul, a anunţat miercuri această organizaţie, citată de Reuters., potrivit Agerpres.

Forul conducător al tenisului a precizat că a menţinut rezerve semnificative pentru sustenabilitatea financiară şi pentru utilizarea în proiecte strategice şi investiţii, aceste cifre totalizând 40,2 milioane de dolari la 31 decembrie 2022.

"Finanţele ITF sunt solide", a spus preşedintele Federaţiei internaţionale de tenis, David Haggerty, a cărui organizaţie şi-a convertit majoritatea veniturilor în contribuţia de 85 de milioane de dolari la jocul global anul trecut - în creştere cu 32,2% faţă de cele 65,3 milioane de dolari în 2021, an afectat de Covid.

"Menţinem rezerve semnificative şi avem un flux puternic de dezvoltări comerciale care vor ajuta la sprijinirea jocului la scară mondială. Acum este vorba despre viitor şi avem o viziune ambiţioasă pentru jocul pe care îl iubim. Sunt entuziasmat de ceea ce se află în faţă pentru tenis, mai ales ca sport care beneficiază atât de mult de un angajament real faţă de paritatea de gen şi dezvoltarea internaţională", a precizat Haggerty.

Organizaţia a precizat că introducerea "ITF2024", planul său de creştere sustenabilă anunţat la jumătatea lui 2016, a condus la o creştere semnificativă a performanţelor sale financiare.

"În 2022 ne-am depăşit veniturile dinaintea pandemiei cu mai mult de 10% şi asta ne-a ajutat să reinvestim 85 de milioane de dolari în tenis", a subliniat CEO-ul ITF, Kelly Fairweather.

Aceasta a adăugat că suma include cheltuieli de 12 milioane de dolari pentru activităţi de dezvoltare internaţională pentru a promova jocul, precum şi investiţii de 19 milioane de dolari în oferirea de oportunităţi pentru oameni să concureze la toate nivelurile în întreaga lume.

Ca parte a evaluării sale anuale, ITF a adăugat că circuitul său mondial din 2022 a arătat cifre impresionante, cu 10.216 jucători care au participat la 1.059 de turnee, împărţite între masculin şi feminin (526, respectiv 533 de competiţii), desfăşurate în 65 de ţări.

Jucătorii au concurat pentru premii în valoare totală de 25 de milioane de dolari anul trecut, un record, a adăugat ITF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.