Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia italiană de fotbal ia în considerare diminuarea salariilor jucătorilor

www.thesportsman.com
Mauro Icardi Inter Milano

Subiectul reducerilor salariale la fotbalişti nu trebuie ocolit în situaţia în care sportul resimte din plin suspendarea competiţiilor cauzată de pandemia de coronavirus, a opinat preşedintele Federaţiei italiene de fotbal (FICG), Gabriele Gravina, într-un interviu la Radio 24, citat de Reuters.

Italia este ţara europeană cea mai afectată de virusul Covid-19, cu 35.713 cazuri pozitive şi 2.978 decese până miercuri, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Angajații de la Ford intră în șomaj tehnic: peste 6000 de oameni vor primi salarii mai mici

Serie A a fost prima dintre cele cinci ligi de top europene care s-a întrerupt şi perioada de suspendare se poate întinde pe durata lunilor, astfel că veniturile cluburilor sunt afectate considerabil.

''Nu poate fi tabu discuţia despre tăierile salariale. Trebuie să înţelegem că situaţia de urgenţă se aplică tuturor şi lumea noastră trebuie să aibă capacitatea de a se schimba. Am fost chemaţi să facem gesturi de mare responsabilitate'', a declarat Gravina.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: 'Urmează 4 luni grele. Va urma un nou val, care va fi în toamnă'

În replică, Damiano Tommasi, preşedintele sindicatului jucătorilor italieni, susţine că durabilitatea sistemului de fotbal în timpul şi după această criză globală este în mod evident de interes extrem pentru cei care trăiesc în acest sistem, inclusiv jucătorii. ''Cu toţii avem interesul de a menţine echilibrul economic şi tocmai din acest motiv trebuie să analizăm toate elementele ale acestui moment. Lipsa veniturilor, amânarea competiţiilor, anularea evenimentelor, contribuţiile guvernamentale, ajutor federal, susţinere de la instituţiile internaţionale. Toate acestea vor afecta jucătorii'', afirmă Tommasi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.