Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia Rusă de Fotbal a votat împotriva trecerii la Confederaţia Asiatică

rusia fotbal nationala

Federaţia Rusă de Fotbal (RFU) a votat împotriva trecerii de la UEFA la Confederaţia Asiatică, au anunţat miercuri agenţiile de ştiri din Rusia. Forul a ales să rămână în cadrul federaţiei europene, în contextul în care Moscova doreşte să progreseze în relaţiile cu UEFA, relatează Reuters.

FIFA şi UEFA au decis în februarie 2022 că toate echipele din Rusia, fie că este vorba de echipe naţionale sau de club, vor fi excluse de la participarea la competiţiile internaţionale după ce Moscova a lansat ceea ce numeşte "operaţiune militară specială" în Ucraina.

Rusia lua în considerare posibilitatea de a se alătura Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC), potrivit şefului RFU, Alexander Dyukov, care a făcut anunţul la sfârşitul anului trecut, potrivit news.ro.

"Problema (trecerii la AFC) a fost discutată. Am votat în unanimitate împotrivă, deoarece nu există garanţii din partea FIFA", a precizat miercuri agenţia de presă RIA, care l-a citat pe Mihail Gershkovici, membru al comitetului RFU. "Am decis să continuăm contactele cu UEFA, mai ales că există progrese. Să vedem cum va evolua situaţia anul viitor".

În ultimele luni, FIFA şi UEFA au relaxat restricţiile impuse echipelor de juniori din Rusia. În septembrie, UEFA a declarat că "nu trebuie pedepsiţi copiii pentru acţiuni a căror responsabilitate aparţine exclusiv adulţilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.