Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeile din PSD, scut în jurul lui Dăncilă! Atacuri în rafală la adresa liderului PNL: 'Rușine Ludovic Orban pentru limbajul suburban'

Inquam Photos / Octav Ganea
dancila

Organizația Femeilor Social Democrate (OFSD) a condamnat, sâmbătă, limbajul plin de invective pe care președintele PNL Ludovic Orban l-a folosit în denigrarea premierului Viorica Dăncilă, la o zi după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE a fost respinsă de Parlament.

„Considerăm că o critică constructivă și obiectivă este mereu bine venită. Dar nu putem accepta critica oarbă, bazată pe minciuni, jigniri, denigrări sau calomnii, care iau forma unor atacuri la persoane prin folosirea de cuvinte și expresii injurioase, mai ales la adresa unei doamne. Iar acest lucru se întâmplă, doar pentru că unii nu vor să accepte votul românilor și vor cu orice preț să răstoarne coaliția PSD+ALDE de la Guvernare”, arată reprezentantele OFSD, într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Organizația a făcut apel la reprezentanții Opoziției să adopte o conduită decentă în dezbaterea publică a proiectelor de lege.

Un ministru sare la gâtul lui Ludovic Orban după atacurile la adresa premierului: 'Ieșirea președintelui PNL este deopotrivă tristă, cât și îngrijorătoare'

„PSD nu va accepta să intre în dispute agresive, marcate de limbaj violent sau jignitor. Românii care își doresc schimbarea clasei politice au votat exact împotriva acestui comportament necivilizat, arogant și agresiv pe care îl manifestă liderii Opoziției. Reprezentanții PNL sunt din ce în ce mai nervoși pentru că încearcă să-i protejeze pe cei care fură bogăţiile României şi banii românilor, în timp ce guvernul actual taxează doar lăcomia băncilor şi a celor care transferă prin inginerii financiare, măririle de salarii şi pensii, din buzunarele românilor în buzunarele lor încăpătoare”, potrivit comunicatului de presă.

„Domnul Ludovic Orban, în lipsă de proiecte și programe pe care să le propună ca alternativă la măsurile implementate de PSD+ALDE, fără susținere pentru votul asupra moțiunii, identifică ca principală armă de atac politic injuriile și insultele grosolane la adresa unei femei, respectiv premierul României care până acum a trecut cu brio proba bunei guvernări. O atestă rezultatele anului 2018, al doilea an consecutiv în care actuala coaliție PSD-ALDE își onorează angajamentele asumate și încrederea acordată de români”, conchide sursa menționată.

Viorica Dăncilă, invitație inedită pentru președintele Serbiei: România susţine drumul european al acestei țări

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, într-o postare făcută vineri seara pe Facebook, că premierul Dăncilă, „o tăntică incultă, analfabetă” dar tot mai „tupeistă și mai obraznică” a comis o crimă cu premeditare împotriva economiei românești, prin adoptarea de către Guvern a ordonanței de urgență privind măsurile fiscale.

Liderul liberal a adăugat că nu-i mai acordă circumstanțe atenuante șefului Executivului, precizând că „prostia afișată a fost doar o aparență”.

Guvernul a adoptat, în ședința de vineri, printr-o ordonanță de urgență, „taxa pe lăcomie”, prin care băncile plătesc un impozit pe active, dacă nivelul ROBOR aplicat creditor depășește 2%.

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a picat, joi, în Parlament, demersul Opoziției nereușind să strângă numărul necesar de voturi, și anume, 233. Pentru moțiunea de cenzură au votat doar 161 dintre senatori și deputați, iar împotrivă au votat trei parlamentari. Votul a fost secret cu bile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.