Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fender lansează o chitară acustică, prima creaţie de acest fel din Statele Unite în aproape 50 de ani - VIDEO

verdenfata.com
chitara

Producătorul Fender lansează o chitară acustică realizată în California, prima creaţie de acest fel din Statele Unite în aproape 50 de ani, potrivit Reuters, scrie news.ro.

Compania a lansat, marţi, modelul american Acoustasonic Series Telecaster, care va fi vândut pentru 2.000 de dolari şi va fi construit la fabrica Corona din California.

Fender vinde deja chitare acustice, dar sunt realizate în străinătate la un preţ mai mic şi sunt destinate cântăreţilor începători şi intermediari. Nu au mai fost realizate instrumente acustice în California de la seria limitată din anii 1960-1970.

"Nu am avut cu adevărat o linie care să fie acceptată de muzicieni, în special de cei profesionişti", a declarat, pentru Reuters, directorul executiv al Fender, Andy Mooney. Când a stabilit cerinţele pentru designerii şi inginerii de la Fender, el a insistat ca instrumentul să fie construit în California "deoarece pentru muzicieni sursa de unde provine instrumentul este foarte importantă. Este un semnal în ceea ce priveşte calitatea sa".

Citește și: Relația lui Brad Pitt cu Charlize Theron ar fi exclusiv profesională

Fender va concura împotriva companiei private Taylor Guitars cu sediul în Pennsylvania.

Mooney spune că Fender speră să stabilească "o nouă categorie" cu un instrument care are caracteristici atât acustice, cât şi electrice. De exemplu, noul tip de chitară, Acoustasonic, foloseşte opt feluri de sisteme de amplificare şi poate fi conectată la laptop pentru a face înregistrări digitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.