Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen ÎNGRIJORĂTOR în plină pandemie: Cresc alertele pentru măști periculoase

The Guardian
coronavirus masca

Numărul măştilor periculoase a crescut îngrijorător. Sunt 41 de tipuri de astfel de măşti, pentru care au fost emise șase alerte, scrie Mediafax.

InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, pentru încă 2 noi tipuri de măști de protecție neconforme care se adaugă la cele cinci alerte transmise anterior.

Ultimele două alerte au fost emise de Germania și Croația, pentru măști marca LexusLance fabricate în China și marca Oany, venite tot din China.

Ludovic Orban tună și fulgeră după scandalul cu Nicușor Dan: 'Este inadmisibil, este un comportament golănesc'

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstra-ți bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine!”, transmit cei de la InfoCons.

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.

Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.