Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen nemaiîntâlnit în ultimul secol în Liban - Un mare număr de fluturi migratori au invadat pajiștile după ploile torenţiale din Orientul Mijlociu

mediafax.ro
fluturi

Un număr mare de fluturi migratori au invadat pajiştile din Liban în acest an după ce ploile torenţiale din Orientul Mijlociu au condus la o primăvară excepţională pentru florile sălbatice, relatează joi Reuters potrivit Agerpres.

"Ultima dată când o astfel de migraţie a avut loc datează din 1917", a declarat Magda Bou Dagher Kharrat, profesor în genetica plantelor la Universitatea St Joseph din Liban.

Numărul mare de fluturi din specia Vanessa Cardui (fluture de scaieţi) care au călătorit din Africa până în nordul Europei a provocat uimire în condiţiile în care milioane de insecte au străbătut munţi, câmpuri, sate şi oraşe.

"Nu au trecut doar prin zone sălbatice, păduri... astfel că şi cei care nu ies de obicei în natură au putut asista la această migraţie", a spus Bou Dagher Kharrat, adăugând că "ce s-a întâmplat în acest an ar trebui consemnat în istorie".

Fluturii cu aripi în culorile negru, alb şi ruginiu, cunoscuţi sub numele de "doamna pictată", au putut fi văzuţi în satele Mrouj şi Zaarour din nordul Libanului poposind pe pajişti cu flori sălbatice.

"A fost ceva extrem de frumos. Oamenii se opreau din drum să îi privească... N-am văzut niciodată aşa ceva înainte", a afirmat un localnic din satul Zaarour

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.