Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomene extreme: Fulgerele au ucis peste 900 de oameni în India, în anul 2022

Pinterest
fulgere meteo

Fulgerele au ucis peste 900 de oameni în India în anul 2022, în condițiile în care fenomenele extreme s-au înmulțit.

India a înregistrat un salt mare în acest an în ceea ce privește evenimentele meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură și descărcările electrice, iar numărul deceselor legate de acestea a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, au arătat miercuri datele guvernamentale. Oamenii de știință dau vina pe schimbările climatice pentru acest număr mare de victime.

Au fost de aproape opt ori mai multe valuri de căldură, 27 în total, iar numărul fulgerelor a crescut de peste 111 ori, provocând moartea a 907 persoane, a anunțat un reprezentant al Guvernului într-un raport prezentat în parlament, potrivit Mediafax.

Furtunile au crescut de peste cinci ori, ajungând la 240. Fulgerele și inundațiile și ploile abundente au reprezentat 78% dintre evenimentele care au provocat decese în acest an, au arătat datele.

Temperaturile din timpul sezonului musonic din India au crescut în acest secol, iar țara ar putea înregistra valuri de căldură mai frecvente în viitor, a anunțat guvernul în august. India este al treilea cel mai mare poluator de carbon din lume, deși emisiile sale pe cap de locuitor sunt mult mai mici decât cele ale multor țări dezvoltate.

Țara cu aproape 1,4 miliarde de locuitori a suferit cel mai călduros martie din ultimul secol, iar temperaturile au fost neobișnuit de ridicate în aprilie și mai, în principal din cauza schimbărilor climatice.

Organizația Mondială a Sănătății spune că, în perioada 1998-2017, peste 166.000 de persoane au murit din cauza valurilor de căldură la nivel global. Organizația mai spune că, între 2030 și 2050, se așteaptă ca schimbările climatice să provoace aproximativ 250.000 de decese suplimentare pe an din cauza malnutriției, bolilor și stresului termic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.