Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii care cultivă cafea în mod sustenabil vor primi bani de la Nestle

nestle

Grupul elveţian Nestle a anunţat marţi că va lansa un program pilot în care va da bani fermierilor care cultivă cafea în mod sustenabil, în cadrul planului său de a reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră în afacerile sale cu cafea până în 2030, transmite Reuters.

Nestle, cel mai mare producător mondial de produse alimentare ambalate, a promis că va cheltui un miliard de dolari până în 2030 în cadrul planului său de a-şi asigura cafea în manieră sustenabilă, plan care acum include şi eforturi destinate îmbunătăţirii veniturilor fermierilor, potrivit Agerpres.

Compania a precizat că în conformitate cu un program pilot va oferi unui număr de aproximativ 3.000 de cultivatori de cafea din ţări în curs de dezvoltare, precum Coasta de Fildeş, Indonezia şi Mexic, stimulente financiare condiţionate pentru a-i încuraja să treacă la practici de agricultură regenerativă. Aceste practici includ utilizarea unor îngrăşăminte organice pentru îmbunătăţirea fertilităţii solului, plantarea unor arbori care să ţină umbră boabelor de cafea şi utilizarea culturilor intercalate pentru a proteja biodiversitatea. Ultimele două măsuri au drept obiectiv şi asigurarea unor surse de venituri suplimentare pentru fermieri.

"Am observat unele tendinţe încurajatoare, inclusiv îmbunătăţirea veniturilor în unele ţări şi adoptarea din ce în ce mai largă a unor practici regenerative importante", susţine organizaţia pentru protecţia mediului Rainforest Alliance, care a ajutat Nestle la elaborarea studiului de impact.

Un amplu studiu publicat în 2021 a arătat că există puţine dovezi că eforturile marilor firme producătoare de cafea de a proteja mediul au impact, în condiţiile în care majoritatea fermierilor nu au resursele necesare pentru a putea practica o cultivare a cafelei în mod sustenabil. Motivată şi de lipsa eforturilor voluntare ale companiilor de a-şi asigura materie primă cultivată sustenabilă, Uniunea Europeană a ajuns la un acord istoric destinată să împiedice companiile să importe materii prime şi produse asociate care au legătură cu defrişările din întreaga lume.

Sectorul cafelei este evaluat la 200-250 de miliarde de dolari pe an, potrivit raportului din 2021, însă ţările care cultivă cafea primesc mai puţin de 10% din valoarea de comercializare atunci când exportă boabele de cafea iar fermierii şi mai puţin decât atât.

Aproximativ 125 de milioane de persoane din întreaga lume depind de cafea pentru mijloacele lor de trai şi un nivel estimat la 80% din familiile care se ocupă cu cultivarea cafelei trăiesc sub pragul sărăciei, potrivit ONG-urilor Fairtrade şi Technoserve.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.