Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii chinezi au început să-și eutanasieze păsările din cauza noului coronavirus

Observatorul de Calarasi
gripa aviara

Unele ferme avicole din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, vor trebui să eutanasieze puii, deoarece noile reglementări emise pentru a ţine sub control boala au paralizat transportul furajelor şi al animalelor vii spre abatoare, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Interdicţia de a muta păsările vii - văzute ca un potenţial risc de boală - i-a împiedicat pe fermierii din Hubei să ducă la piaţă pui şi ouă.

Din cauza lipsei furajelor, fermierii reduc cantitatea de hrană, în timp ce alţii eutanasiază păsările, a declarat, pentru Reuters, un oficial de la Asociaţia fermelor avicole din Hubei, sub protecţia anonimatului.

"Atât de mulţi pui au fost eutanasiaţi!", a afirmat oficialul, fără a preciza numărul lor.

Scandal internațional la București - Lara Fabian va fi dată în judecată


Săptămâna trecută, Asociaţia a cerut Guvernului să permită furnizarea furajelor.

În filmuleţe video care circulă pe reţelele de socializare din China apar fermieri care îşi îngroapă păsările de curte, dar şi ouăle.

China a produs anul trecut 22 milioane de tone de carne de pasăre, în creştere cu 12% faţă de 2018, pe fondul reducerii efectivelor de porcine, din cauza pestei porcine africane.

În Hubei sunt sacrificate anual aproximativ 500 de milioane de păsări, iar provincia este un important producător de ouă.

Conform analiştilor, şi alte provincii chineze sunt afectate. Multe abatoare lucrează cu o capacitate redusă din cauza lipsei forţei de muncă, a apreciat Pan Chenjun, analist la Rabobank.

Un procesator important de carne de pasăre, New Hope Liuhe Co Ltd, a anunţat marţi că operaţiunile sale sunt afectate de revenirea cu întârziere a angajaţilor în fabricile sale.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.