Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile, decontată de Guvern: Gabriela Firea anunță avizarea proiectului de către MJ

Inquam Photos / George Calin
gabriela firea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea (PSD), a declarat luni, la Constanța, la școala de vară a femeilor social-democrate, că Ministrul Justiției a avizat proiectul de decontare a fertilizării in vitro pentru cuplurile infertile.

Întregul proces de avizare, cu tot cu cel de la Ministerul Justiției, a durat șase luni a spus ministrul care a cerut celor prezenți să anunțe doritorii să aplice la acest program.

„Am primit informarea de la cabinet că am obținut, în sfârșit, după lupte seculare care au durat șase luni, avizul de la Ministerul Justiției pentru proiectul care a fost aplicat cu succes, spun eu, pentru că s-au născut 600 de copii într-un timp foarte scurt în București, anume decontarea procedurilor FIV pentru cuplurile infertile, un proiect realizat acum la nivel național de Ministerul Familiei, împreună cu Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii. Ne-am unit forțele și am învins. Vă rog să transmiteți tuturor doritorilor să aplice la acest program național”, a spus Gabriela Firea.

„Nu era normal să avem discriminări, să avem femei de categoria întâi la București, care au beneficiat cât am fost primar general de acest proiect și care acum nu mai e finanțat, din păcate, și femei care nu puteau să beneficieze de suma întreagă”, a adăugat ministrul Familiei.

Suma decontată pentru o procedură de fertilizare in vitro ar urma să fie de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei, pentru femei între 25 şi 45 de ani.

În București s-au născut 556 de copii după 1.000 de proceduri in vitro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.