Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Brazilor de Crăciun - 22 de creaţii unicat, în licitaţie. Smiley & HaHaHa Production propun 'Bradul de Acasă'

ROMSILVA
brazi

La a 23-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun vor fi licitate 22 de creaţii unicat, brazi cu poveste, la gala din 8 decembrie, organizată de Salvaţi Copiii România în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României.

95% din familiile ai căror copii sunt integraţi în programele educaţionale ale Organizaţiei Salvaţi Copiii România nu mai pot acoperi nevoile de bază, cum ar fi tratamente medicale, alimente şi îmbrăcăminte pentru copii., conform News.ro.

La ediţia din 2022, s-au strâns fonduri de peste 800.000 de euro, patru brazi reuşind performanţa de a fi adjudecaţi cu peste 50.000 de euro fiecare. Organizaţia Salvaţi Copiii România spune poveştile celor 22 de brazi unici, care vor asigura fondurile necesare accesului la educaţie pentru cei mai vulnerabili dintre noi: ancheta organizaţiei arată că 95% dintre familiile care se confruntă cu sărăcia nu mai au bani de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii. De-a lungul celor 22 de ediţii anterioare au fost colectate fonduri în valoare de peste 8 milioane de euro: 211.127 de copii din medii sociale vulnerabile au primit ajutor pentru integrarea socio-educaţională.

În cadrul ediţiei din 2022 a Festivalului Brazilor de Crăciun, brazii concepuţi şi donaţi de către designeri şi artişti celebri din România au fost licitaţi cu sume cuprinse între 7.000 şi 100.000 de euro, de companiile care şi-au asumat rolul de actori majori ai responsabilităţii sociale. În total, suma strânsă a fost de 820.000 euro din licitaţia brazilor, vânzarea biletelor de tombolă şi sponsorizări.

Cel mai râvnit brad în 2022 a fost cel creat de Răzvan Luca & UNTOLD, „Magia vieţii reale”, adjudecat contra sumei de 100.000 euro, de Kaufland România.

"Cea mai mare reuşită a Festivalului Brazilor de Crăciun este felul în care oamenii de bine, designeri, artişti, susţinători, se mobilizează pentru cauza celor mai vulnerabili dintre noi: copiii care sunt nevoiţi să ducă o luptă zilnică pentru a putea merge la şcoală, pentru a putea citi, pentru a se putea forma intelectual şi social. Suntem mereu surprinşi de forţa solidarităţii şi ea rămâne resursa care ne dă curaj, nouă şi copiilor, să construim o lume mai bună cu fiecare an", a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

Brazii Ediţiei 2023

Gheorghe Fikl a creat Bradul roşu de aur: o stilizare în volum abstract a unui “brad de hârtie” din copilăria artistului, care, adeseori, îşi desena şi îşi colora singur bradul de Crăciun. În oricare formă, amintirea a rămas intensă şi un prilej de bucurie şi încredere în binele care ne susţine întotdeauna în seara de Crăciun.

Constantin Alexandru Marinete, bradul A fost odată: o sculptură începută de Constantin Marinete – tatăl şi finalizată de Constantin Al. Marinete - fiul, prin care este stilizată puterea încrederii şi a dragostei cu care cei mari îi învestesc pe copii.

Doina Levintza: un brad unicat, care pune în poveste bucuria sărbătorii.

Omid Ghannadi & Zoli Tóth – bradul CANDOARE: o lucrare despre puterea cuvintelor, un mic ciob de sticlă prin care să ne uitam un pic în noi, la noi, la cuvintele care ne înconjoară.

Laura Hîncu – bradul Aur viu: o expresie a speranţei că, prin eforturile noastre colective, putem crea un impact pozitiv asupra planetei şi asupra vieţilor celor care au nevoie de sprijin.

Lemon Interior Design – bradul LEGO LIFE: realizat din piese magice de LEGO, conceptul are la bază inspiraţia pe care o găsim în copii, potenţialul şi unicitatea fiecăruia. Asamblarea pieselor reprezintă o metaforă pentru diversitatea şi individualitatea copiilor care ne inspiră în fiecare zi.

Endorphin Lab – Adonis Enache & Atelier Dual – Bradul cu Poveşti: fiecare ramură poartă în ea nu doar ornamente, ci întregi lumi şi aventuri. Bradul cu Poveşti reprezintă un simbol al generozităţii şi solidarităţii, iar fiecare rădăcină a sa este ancorată în dorinţa de a face lumea mai luminoasă pentru fiecare suflet.

Dhaniel Nora, cu sprijinul SEPHORA – bradul Îngerul: puterea binelui de a avea grijă de noi.

UNTOLD Creative Team – bradul Metamorphosis: bradul vorbeşte despre renaşterea conexiunilor dintre oameni, protejate ca prin magie de aripa unui Phoenix. O întoarcere la noi, la noi începuturi, la echilibru, o aducere aminte că apropierile dintre suflete aprind spiritul Crăciunului.

Simona & Gabriel Gherasim - Gallantique Boutique – bradul Îngeri păzitori pentru copii: bradul spune povestea îngerilor care îi veghează zi de zi pe copii, cu grijă şi cu iubire infinită. Un înger pentru fiecare copil este, de fapt, scânteia pentru care luptăm.

Mihai Popescu & Twins Studio – bradul Laolaltă: un brad printat 3D la dimensiuni mari, singurii din România cu acces la această imprimantă de mari dimensiuni, cu materiale reciclate şi răşini ecologice.

Architectural Christmas - Ana Mohonea Daia & Maria Mohonea - Cheia Crăciunului - O cheie este un mijloc de a deschide sau de a inchide un drum. De cele mai multe ori o cheie păzeste ce avem mai valoros. Cheia este un obiect atat de mic prin care putem oferi ceva important pentru fiecare dintre noi. Cheia Crăciunului este nădejdea de mai bine.

Studium on Space, cu sprijinul Edenholz Residence - bradul Forme cu fond: o instalaţie despre întrunirea spiritelor dincolo de resurse şi instrumente, o lucrare despre prilejuri ale punerii în comun şi ale apropierii.

Arh. Roxana Dan & Lisa & Co. – bradul Stare de spirit: importanţa liniştii interioare, a comunităţii şi a comuniunii; importanţa fiecărei zile, căci prilejul de a fi împreună există necontenit la fiecare pas.

Diana Nicolaie & Ela Crăciun – bradul Holy spirit: Multe dintre tradiţiile noastre memorabile şi de durată de Crăciun includ diferite tipuri de lumini – lumini pe copaci, lumini în şi pe casele noastre, lumânări pe mesele noastre. Bradul este realizat dintr-o placă de beton, pentru a crea antiteza între materialul rece folosit şi lumina care aduce căldură.

Iulia Totoianu & Libris – bradul Înfofolitu': un simbol al grijii, realizat cu gândul la copiii ale căror greutăţi sunt mai mari decât orice cazemată sau furtună de zăpadă, decât orice bulgăre primit acolo unde fularul nu ajunge şi nu acoperă micile feţe îngheţate. Înfofolitu’ este prietenul copiilor nemângâiaţi şi are câte un fular pentru orice micuţ care nu cunoaşte căldura, confortul şi siguranţa oferite de părinţi.

Summer Well Creative Lab x Kaustik - Xmas Tree Dreaming of Summer: o creaţie unică şi fantezistă care aduce sărbătorilor de iarnă din magia zilelor fierbinţi de vară.

Smiley & HaHaHa Production – Bradul de ACASĂ: Anul acesta, Smiley şi HaHaHa Production propun o instalaţie care vorbeşte întocmai despre puterea şi frumuseţea gestului de a salva şi proteja copiii. Transformată într-un cântec ce aminteşte de cutiile muzicale, piesa „Acasă” ţine confort brăduţului natural, protejat de o piramidă transparentă, reprezentând grija de care suntem datori noilor generaţii.

Ovidiu Buta şi MARA & TOM – bradul Let it Play: Creativitatea nu este doar apanajul geniilor sau artiştilor. Dimpotrivă, este un suport esenţial pentru orice proces de învăţare şi dezvoltare şi formează adulţii de mai târziu: pentru a reuşi în viaţă trebuie să începi prin a învăţa să te joci.

Nicu Bocancea & Florăria Iris: Sărbătoarea e întotdeauna despre bine.

Adela Pârvu: Bucuria magiei e mereu unică.

Salvaţi Copiii, cu sprijinul Ştefaniei Mircea – bradul Sunete magice de Crăciun: creat din instrumente muzicale şi decoraţiuni de Crăciun, bradul vine însoţit de tablouri pictate de copii, care se vor oferi licitatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.