Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de la Veneţia - Filmul românesc Imaculat, în competiţia Giornate degli Autori

festival film

Lungmetrajul românesc „Imaculat”, de George Chiper-Lillemark şi Monica Stan, a fost selectat în competiţia Giornate degli Autori, secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Veneţia, potrivit news.ro.

Cea de-a 18-a ediţie a programului va avea loc în perioada 1 - 11 septembrie şi va fi deschisă cu proiecţia filmului „Shen Kong” (Macao), de Chen Guan.

Pentru ediţia din acest an au fost selectate 10 producţii: „Madeleine Collins” (Franţa, Belgia, Elveţia), de Antoine Barraud, cu Virginie Efira în rol principal, „The Stranger” (Siria, Germania, Palestina), de Ameer Father Eldin, „Anatomy” (Polonia, Franţa), de Ola Jankowska, „Californie” (Italia), de Alessandro Cassignoli şi Casey Kauffman, „Deserto Particular” (Brazilia, Portugalia), de Ali Muritiba, „Imaculat” (România), de George Chiper-Lillemark şi Monica Stan, „Out of Synch” (Spania, Lituania), de Juanjo Gimenez, „Dusk Stone” (Argentina, Chile, Spania), de Ivan Fund, „Shen Kong” (Macao), de Chen Guan, şi „You Resemble Me” (Egipt), de Dina Amer.

Citește și: Magistratul care L-A ELIBERAT pe Dragnea și-a `BLAMAT` colegii care au PROTESTAT împotriva SCHIMBĂRILOR din Justiție făcute de PSD `SUB BAGHETA` acestuia

Mina Mileva şi Vesela Kazakova vor conduce juriul format din 27 de tineri cinefili, câte unul din fiecare ţară a Uniunii Europene. Acest juriu va desemna câştigătorul premiului pentru cel mai bun film, care va reveni regizorului şi distribuitorului.

Filmul ce va fi proiectat în închiderea programului, în afara competiţiei, dar care va concura pentru premiul publicului, este „Lovely Boy” (Italia), de Francesco Lettieri.

„Imaculat” spune povestea Dariei care ajunge la dezintoxicare pentru a scăpa de dependenţa de droguri căpătată de la prima ei dragoste. Inocenţa ei afişată o salvează de avansurile sexuale ale celor mai mulţi dintre narcomanii din centru şi îi aduce protecţia lor. Ajunsă în centrul atenţiei, Daria descoperă că tratamentul special vine cu un preţ mare.

Din distribuţie fac parte Ana Dumitraşcu, Vasile Pavel şi Cezar Grumăzescu.

Monica Stan, care a scris scenariul, are experienţă în psihologie şi a mai lucrat ca scenarist mulţi ani. „Imaculat” este o poveste personală şi debutul ei în regie. George Chiper-Lillemark este director de imagine şi regizor stabilit în Copenhaga. El a lucrat pentru filme ca „Touch Me Not” (2018), regizat de Adina Pintilie şi premiat cu Ursul de Aur la Berlinală, şi a co-regizat scurtmetrajul „The Sandpit #186” (2009) cu Adina Pintilie. Scurtmetrajul lui „The Palm Lines” (2009) a fost prezentat la festivalurile de la Locarno şi Rotterdam.

În programul Giornate degli Autori vor beneficia de proiecţii speciale „The Palace” (Italia), de Federica di Giacomo, „Il Silenzio Grande” (Italia, Polonia), de Alessandro Gassman, „Senza Fine” (Italia), de Elisa Fuksas, „The Forgotten Ones” (Franţa), de Michale Boganim, şi „Three Minutes -  A Lengthening” (Olanda), de Bianca Stigter.

Giornate degli Autori a fost înfiinţat în 2004 ca secţiune independentă a Festivalului de Film de la Veneţia, după modelul Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes, fiind susţinut de asociaţiile regizorilor şi autori italieni, ANAC şi 100autori.

Programul are obiectivul de a atrage atenţia asupra cinema-ului de calitate, fără restricţii, cu atenţie pe inovaţie, cercetare, originalitate şi independenţă.

Filmele selectate sunt proiectate în sălile oferite de Festivalul de la Veneţia.

Principalul premiu acordat în cadrul programului are valoarea de 20.000 de euro şi este împărţit între regizor şi distribuitorul internaţional, care va folosi banii pentru a promova filmul la nivel internaţional.

Mai sunt acordate premiul publicului unui film din selecţia oficială şi premiul Label Europa Cinemas, pentru filme produse şi co-produse în Europa.

Toate producţiile care participă la Giornate degli Autori concurează pentru premii paralele. Lungmetrajele de debut sunt eligibile pentru premiul „Luigi De Laurentiis”, în valoare de 100.000 de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.