Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Filmului Francez va avea loc în perioada 15 -26 martie, în 13 orașe din țară: 110 proiecții și invitați speciali

zilesinopti.ro
festivalul filmului francez

Institutul Francez anunţă organizarea, în 13 oraşe din ţară, în perioada 15-26 martie a celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Filmului Francez în România.

"Descoperiţi acum programul complet al celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Filmului Francez în România pe site-ul festivalului: https://festivalff.ro/. În perioada 15-26 martie, peste 110 proiecţii de filme vor avea loc în cinematografe şi spaţii culturale alternative din 13 oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Arad, Braşov, Brăila, Constanţa, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş. La Cluj-Napoca, proiecţiile vor avea loc la cinematografele Victoria şi Arta între 17 şi 19 martie. Biletele au preţ unic de 20 de lei şi sunt disponibile pe paginile celor două cinematografe şi direct la casieriile lor", se arată într-un comunicat, trimis, marţi, de Institutul Francez.

La Cluj, festivalul prezintă 16 lungmetraje şi se deschide oficial pe 17 martie la cinema Victoria cu comedia poliţistă L'Innocent de Louis Garrel, prezentată în cadrul secţiunii emblematice a festivalului, Panorama, care cuprinde cele mai îndrăgite filme franceze recente. Din această secţiune vor face parte şi alte filme apreciate de critici, filme care vor avea premiera naţională în România, precum La Nuit du 12 de Dominik Moll, recent recompensat cu premiul Cesar pentru cel mai bun film, care ne invită să urmărim ancheta poliţiei judiciare, lansată după uciderea unei tinere. În cadrul aceleiaşi secţiuni vor fi prezentate Les Enfants des Autres de Rebecca Zlotowski, un lungmetraj dulce-amărui despre familie şi dorinţa de a avea copii şi La Syndicaliste de Jean-Paul Salome, un thriller captivant bazat pe fapte reale, cu Isabelle Huppert în rol principal, potrivit Agerpres.

"În contextul aniversării a 30 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei, o secţiune specială intitulată Pepites francophones va prezenta filme premiate la festivaluri internaţionale. Pe lângă filmul La Ligne de Ursula Meier, publicul clujean va putea descoperi la cinema Arta filmul Dalva, al regizoarei belgiene Emmanuelle Nicot, care a obţinut premiul Fipresci la Semaine de la Critique de la Cannes în 2022 şi care spune cu delicateţe povestea unei tinere care încearcă să-şi reconstruiască viaţa după ce a fost victima unui incest.

Competiţia Tinere Talente - Lungmetraj va prezenta regizori debutanţi talentaţi care concurează pentru Premiul Publicului. Clement Cogitore, cu filmul său Goutte d'or, oferă o viziune mistică şi întunecată a unui cartier muncitoresc din Paris, în timp ce Heloise Pelloquet prezintă La Passagere, un lungmetraj despre dragoste şi dorinţă, în care rolul principal este interpretat remarcabil de Cecile de France", se mai arată în comunicat.

Festivalul Filmului Francez este organizat de Institutul Francez din România la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara şi coorganizat de: Centrul Municipal de Cultură Arad, Alianţa Franceză Braşov, Cinefeel Brăila, Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" Constanţa, Inspire Cinema Craiova, Arta by Cityplex Sfântu Gheorghe, Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, Alianţa Franceză Suceava şi Asociaţia K'Arte Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.