Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls începe la Teatrul Țăndărică

teatru

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls va avea loc la Teatrul de Animație Țăndărică din București, în perioada 12 - 19 septembrie, și va prezenta diferite stiluri ale genului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul se adresează tuturor vârstelor și aduce în atenția publicului diferite stiluri ale teatrului de animație contemporan și ale celui vizual din lume.

ImPuls, cel mai important festival de teatru de animație contemporan din România le oferă vizitatorilor oportunitatea de a participa la evenimente din țară și din străinătate, extrem de diferite din punct de vedere stilistic, în care se combină ingenios ultimele tehnici în materie de teatru vizual și de animație.

Timp de opt zile, Teatrul Țăndărică va aduce în atenția publicului evenimente pentru copii și pentru adulți. contemporan.

"În mod cert un festival este o oportunitate a comunicării. Asta am și convenit cu colegii mei la întâlnirile pe care le-am avut. Comunicarea între noi, parteneriate care să ridice unele teatre sau, dacă nu le ridică, să le ajute să facă un schimb de experiență la modul concret. Adică să aducă regizori și scenografi și să lucreze împreună două teatre la un singur proiect. Avem nevoie de comunicarea internațională, network-ul, posibilitatea de a fi selectați în festivaluri", a declarat Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică.

În cadrul evenimentului, va fi organizat workshop-ul de mânuire dedicat copiilor doritori să învețe arta folosirii marionetei cu ajutorul tehnologiei kinect.

Totodată, organizatorii au anunțat ziua de #FreeStylePuppetry, unde, într-o atmosferă informală, actorii se întâlnesc pentru a prezenta mici numere de animație pe o temă la alegere, juriul fiind format din participanți.

ImPuls este un festival-concurs profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate și promovate tendințele contemporane ale teatrului vizual și de animație din țară și din străinătate.

Alături de sfera internațională, participarea națională este, de asemenea, una consistentă, fiind selectate cele mai bune producții din stagiunea curentă ale teatrelor de profil din România.

Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls este organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul de Animație Țăndărică, în parteneriat cu UNIMA România și ASSITEJ România.

Mai multe informații cu privire la eveniment pot fi găsite pe pagina oficială a Teatrului Țăndărică : www.teatrultandarica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.