Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Regal de Operă 'Virginia Zeani', devine, începând din acest an, partener al Filarmonicii de la Chişinău

fge.org.ro
filarmonica enescu

Festivalul Regal de Operă "Virginia Zeani", care va avea loc în perioada 20-22 august la Târgu Mureş, devine, începând din acest an, partener al Filarmonicii de la Chişinău, atât în campania de strângere de fonduri pentru reconstruirea centrului cultural, care a fost afectat grav de un incendiu, în urmă cu un an, cât şi în cadrul unor colaborări artistice, conform agerpres.

"Festivalul de Operă Virginia Zeani şi-a asumat, prin semnarea unui acord, rolul de partener şi mediator în campania de strângere de fonduri pentru reconstruirea Filarmonicii din Chişinău. Suntem alături de autorităţi, de muzicieni şi de publicul basarabean. Au pierdut un centru cu imensă valoare simbolică. Este o dramă care are un impact major asupra tuturor. Pe lângă simpatia pe care i-o datorăm unei comunităţi care şi-a pierdut filarmonica, pentru restaurarea acestui preţios edificiu, ajutorul necesar este acum unul concret. Contăm pe sprijinul tuturor organizaţiilor publice şi private în acest demers nobil de ajutorare a fraţilor noştri din Republica Moldova", a precizat directorul Festivalului Regal de Operă "Virginia Zeani", Marian Jurgiu, într-un comunicat de presă.

Directorul general al Filarmonicii "Serghei Lunchevici" din Chişinău, Svetlana Bivol, a arătat că instituţia şi-a propus să facă o campanie activă pentru colectarea fondurilor necesare reconstrucţiei centrului cultural, alături de iubitorii muzicii culte din Republica Moldova şi alături de parteneri de încredere la nivel european şi internaţional.

"Casa Filarmonicii, o clădire emblematică a oraşului Chişinău şi un centru cultural cu prestigiu şi tradiţie, se află de câteva luni într-un minuţios proces de evaluare şi examinare, în timp ce muzicienii, care nu au oprit în niciun moment munca de creaţie, repetă şi cântă în exil, în spaţii de împrumut. Acestea sunt primitoare şi confortabile, însă ne-a rămas dorul de atmosfera de acasă, alături de dorinţa de a avea un centru dedicat, care să ne dea siguranţa şi să ne inspire, astfel încât să ne putem asuma pe deplin rolul în sistemul cultural intern şi internaţional. Dacă vom merge împreună, dacă vom fi toţi împreună, într-o zi, în curând, în sala noastră de concerte vor răsuna iar aplauze. Ne-am propus să facem o campanie activă pentru colectarea fondurilor necesare reconstrucţiei, alături de iubitorii muzicii culte din Republica Moldova şi din diaspora şi alături de parteneri de încredere la nivel european şi internaţional. Festivalul Regal de Operă "Virginia Zeani", prieten cu tradiţie, ne este alături în acest demers, urmând să dezvoltăm împreună proiecte în măsură să le vorbească despre importanţa instituţiei noastre celor care au gust pentru frumos şi disponibilitatea să ajute. În curând, evaluarea va fi finalizată, va fi întocmit caietul de sarcini şi vom putea spune care sunt fondurile totale necesare acestui proiect. Ne unim forţele pentru a salva un centru de excelenţă, perpetuând, astfel, spiritul nobil şi înaltele aspiraţii despre care vorbeşte, de altfel, întregul parcurs profesional al doamnei Virginia Zeani", a precizat Svetlana Bivol.

Festivalul Regal de Operă "Virginia Zeani" se va derula într-o ediţie specială, în perioada 20-22 august, în spaţii publice şi centre culturale din Târgu Mureş, fiind organizat de Asociaţia "Together on Top", în parteneriat cu Asociaţia "Hai la sat", Primăria din Târgu Mureş, Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.