Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, pusă la zid de Fidel Castro într-o zi istorică

castro-fidel.si

Părintele Revoluţiei cubaneze, care s-a retras de la putere în 2006, din motive de sănătate, evocă într-un text publicat de presa locală joi, că "o datorie care se ridică la multe milioane de dolari îi este datorată Cubei, ca despăgubiri, aşa cum a denunţat ţara noastră cu argumente şi cifre incontestabile în intervenţiile sale la ONU".

Afirmaţiile lui Fidel Castro au venit cu o zi înainte de vizita istorică în Cuba a lui John Kerry, prima pe care o efectuează un şef al diplomaţiei americane în această ţară din 1945.

În ciuda reconcilierii, Cuba şi SUA îşi cer reciproc despăgubiri, pentru pagubele produse de embargoul economic impus de americani, respectiv pentru exproprierea bunurilor americane în timpul Revoluţiei cubaneze din 1959.

"Nu vom înceta niciodată să luptăm pentru pacea şi bunăstarea tuturor fiinţelor omeneşti (...), aceleaşi drepturi pe care le-am proclamat pornindu-ne lupta, aceleaşi care au la bază visurile noastre", spune Fidel Castro, potrivit RFI.

La evenimentele prin care s-a sărbătorit împlinirea celor 89 de ani joi de către Fidel Castro au participat preşedintele bolivian, Evo Morales şi liderul venezuelean, Nicolas Maduro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.