Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FIFA a sancţionat trei cluburi italiene pentru încălcarea normelor privind transferurile internaţionale

fifa

Comisia de disciplină a Federaţiei Internaţionale de Fotbal a sancţionat cluburile italiene Spezia Calcio, USD Lavagnese 1919 şi Valdivara 5 Terre pentru încălcarea normelor privind transferurile internaţionale de jucători sub 18 ani, informează agenţia EFE.

În urma unei investigaţii a Departamentului de aplicare a regulamentelor din cadrul FIFA, Comisia de disciplină a considerat că Spezia Calcio a încălcat articolul 19 din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor (RETJ), prin aducerea mai multor minori nigerieni în Italia printr-un sistem menit să ocolească RETJ, precum şi legislaţia naţională în materie de imigrare.

Comisia de disciplină a FIFA a luat în considerare faptul că Spezia Calcio şi-a asumat responsabilitatea pentru această gravă încălcare a regulamentului şi a impus interzicerea înscrierii jucătorilor, la nivel naţional şi internaţional, pentru patru perioade de înscriere, sancţionând totodată clubul cu 500.000 de franci elveţieni.

Astfel, Spezia Calcio (Serie A) nu va putea înscrie noi jucători în următoarele patru ferestre stabilite de Federaţia italiană de fotbal.

De asemenea, Comisia de disciplină a forului internaţional a interzis transferul de jucători pentru patru perioade, la nivel naţional şi internaţional, şi a stabilit o amendă de 4.000 franci elveţieni pentru fiecare din cluburile USD Lavagnese 1919 (Serie D) şi Valdivara 5 Terre (Serie D), pentru rolul lor activ în planul menţionat anterior.

Protecţia minorilor este unul din principalele obiective al reglementărilor sistemului de transferuri şi aplicarea diligentă a acestui regulament este esenţială pentru garantarea bunăstării minorului în orice moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.