Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fifor: Avem în Marea Neagră o prezenţă aproape permanentă a navelor aliate

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

avelor aliate în Marea Neagră, iar România, care este un important furnizor de securitate, vrea să arate că aceasta este o mare deschisă. 

"Avioanele britanice sunt în sprijinul Forţelor aeriene române pentru poliţie aeriană şi facem lucrul acesta în parteneriat de mai multă vreme. Am avut nu doar Forţele aeriene britanice în sprijinul nostru, s-au rotit la baza din Mihail Kogălniceanu şi alte ţări aliate. Aşa cum şi în Marea Neagră avem o prezenţă aproape permanentă a navelor aliate, în ultimă instanţă dorim să arătăm că Marea Neagră este o mare deschisă, o mare în care există furnizori de securitate, România fiind unul dintre aceştia", a spus Fifor, întrebat dacă a fost interceptat vreun avion rus în zonă, de la sosirea avioanelor britanice, potrivit agerpres.ro

El a reiterat faptul că "România este cel mai important furnizor de stabilitate şi de securitate din această regiune", atât la Marea Neagră, cât şi în Balcanii de Vest, iar politica ţării noastre întăreşte această postură. 

"Ne pregătim de summit, un summit în care avem toate motivele să credem că situaţia complexă de la Marea Neagră se va discuta într-un format separat, noi lucrăm de câteva luni bune pentru acest obiectiv, aşa cum am lucrat foarte mult pentru ca România să poată să devină gazdă pentru un comandament de trei stele şi credem de asemenea că putem atinge şi acest obiectiv. În ultimă instanţă, rolul nostru este acela de a ne dovedi un aliat credibil, un aliat puternic şi, alături de Polonia, pilon de stabilitate pe flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice", a mai spus Fifor, prezent la ceremonia de de înălţare a Drapelului Naţional al României în Piaţa Tricolorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.