Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiica lui Ilie Balaci, Lorena, a mulțumit celor de la SMURD pentru modul în care s-au implicat

Inquam Photos / Bogdan Danescu
ilie balaci

Ilie Balaci, fostul mare fotbalist, va fi înmormântat marţi, 23 octombrie, la Craiova. Trupul său e depus la stadionul Ion Oblemenco, iar familia prezentă la arenă a ţinut să facă precizări în privinţa anchetei dictate de Ministerul Sănătăţii, scrie Mediafax.

De la Bucureşti au fost trimişi specialişti pentru a investiga modul în care cei de la ISU Dolj au acordat primele manevre de resuscitare.

Lorena, fiica lui Ilie şi a Danielei, a discutat marți cu reporterul ProSport prezent la stadionul din Bănie. Aceasta a anunţat că familia nu a ridicat suspiciuni asupra decesului fostul mare fotbalist, chiar a ţinut să le mulţumească celor de la SMURD pentru modul în care s-au implicat şi că autopsia este o procedură normală în astfel de cazuri. Lorena nu a mai putut continua dialogul la apariţia lui Eugen Trică, fostul ginere al lui Balaci, cei doi izbucnind în lacrimi în momentul revederii. Cei doi au plecat la braţ în încăpererea unde e depus trupul fostei glorii a fotbalului românesc.

Citește și: Gala Bătălia Moldovei a înregistrat cifre record atât în sală, cât şi pe audienţele de televiziune

Lorena a dorit să facă aceste precizări, după ce ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat: "Ne-am autosesizat în urma suspiciunilor pe care familia le-a ridicat pentru că Ilie Balaci este un erou naţional, prin urmare era datoria noastă să facem acest lucru. Am constituit o echipă de control care se va deplasa la Craiova pentru a verifica exact ce s-a întâmplat în cazul lui Ilie Balaci. Se va verifica modul în care s-au respectat procedurile de preluare a pacientului, de la dispecerat la declararea decesului".

Cei de la ISU Dolj au specificat zilele trecute că: "În jurul orei 09.40, a fost anunţat apelul la 112. Imediat la locuinţa de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a găsit victima în stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite în sprijin la caz înca in echipaj SMURD cu medic. După executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare (conform protocolului medical) a fost declarat decesul fotbalistului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.