Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filarmonica 'George Enescu' va avea nouă apariții în actuala ediţie a Festivalului 'Enescu'

fge.org.ro
filarmonica enescu

Concertul de deschidere al ediţiei jubiliare a Festivalului Internaţional „George Enescu” a fost susţinut de Filarmonica „George Enescu”, avându-l la pupitru pe dirijorul estonian, naturalizat în America, Paavo Järvi. De-a lungul celor patru săptămâni de Festival, Filarmonica bucureşteană va avea nouă apariţii, potrivit news.ro.

În programul serii de deschidere s-a cântat Rapsodia a doua în Re major op.11 nr. 2 de Enescu, Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră op. 47 de Sibelius, solistă celebra Hilary Hahn, şi Simfonia a II-a în mi minor op. 27 de Rahmaninov.

În programul Stravinsky de miercuri 1 septembrie, la Sala Palatului, orele 19.30, Corul Filarmonicii pregătit de Iosif Ion Prunner se va implica în lucrările „Potopul” şi „Nunta”.

Duminică, 5 septembrie, ora 16.30, la Ateneul Român, în ultima clipă, muzicieni din Corul Filarmonicii au acceptat să înlocuiască formaţia Madrigal pentru celebra „Mare Missă în do minor K. 427” de Mozart.

Vineri, 10 septembrie, orchestra şi corul Filarmonicii vor trece proba de foc a unei partituri dificile şi extrem de rar cântate: opera „Die tote Stadt” de Korngold, în versiune de concert.

Luni, 13 septembrie, şi marţi, 14 septembrie, pe scena Sălii Mari a Palatului, muzicienii români vor evolua alături de Orchestra Naţională a Franţei în Daphnis şi Chloé de Ravel respectiv Poema română op.1 de Enescu.

Simfonia cu numărul trei de Mahler va fi lucrarea în care sâmbătă, 18 septembrie, Corul Filarmonicii se va întâlni cu orchestra Tonhalle din Zürich iar marţi, 21 septembrie, Orchestra simfonică a Radiodifuziunii ungare va fi partenera corului bucureştean pentru Vox Maris de Enescu.

Ultima prezenţă a Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” în Festival va avea loc joi, 23 septembrie, când pe afişe se va afla oratoriul „Strigoii” de George Enescu.

Ediţia a 25-a a Festivalului „Enescu” va avea un număr record de lucrări enesciene: 37.

Toate concertele din programul Festivalului Internaţional George Enescu vor fi transmise gratuit pe www.festivalenescu.ro şi vor rămâne online timp de 12 ore, pentru a fi văzute şi de pe alte meridiane orare. Fiecare concert are pagina sa de eveniment, la care se ajunge din pagina de program. În plus, un pop-up afişează ecranul pe pagina de pornire a site-ului, în fiecare zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.