Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filipine. Un tribunal a confirmat CONDAMNAREA unui militar american

Chiangrai Times
Joseph Scott Pemberton

Curtea de Apel din Filipine a confirmat luni condamnarea unui puşcaş marin american pentru uciderea unui transsexual filipinez în 2014, declarând că apărarea în proces a soldatului s-a bazat pe fapte "mai mult imaginare decât reale", relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Caporalul Joseph Scott Pemberton a cerut Curţii de Apel să schimbe verdictul de vinovat, invocând autoapărarea, pentru că el a crezut că era în pericol şi a susţinut că victima, Jennifer Laude, l-a molestat.

IT-istul rus, bănuit că l-a ajutat pe Trump să câştige alegerile, a fost ARESTAT în Spania

Dar instanţa a declarat că nu a existat nicio agresiune fizică reală sau ameninţare pentru a-l vătăma pe Pemberton în momentul în care puşcaşul marin l-a strangulat pe Laude, după ce transsexualul i-a oferit servicii sexuale într-un motel din oraşul Olongapo în nordul Filipinelor.

"Noi găsim în apărarea lui Pemberton un pericol iminent grav mai mult imaginar decât real", a afirmat tribunalul în decizia sa, adăugând că condamnarea lui Pemberton pentru omucidere este "de necontestat".

Pemberton şi Laude s-au întâlnit într-un club de noapte în Olongapo unde puşcaşul marin şi alţi militari americani îşi petreceau timpul liber după ce au participat la exerciţii de antrenament comune cu forţele filipineze în 2014.

Pemberton a descoperit că Laude era transsexual doar când au devenit intimi în interiorul motelului, s-a constatat în timpul procesului său.

Chinezii sunt încurajaţi să vâneze spioni străini. Recompense uriaşe pentru denunţători

Pemberton a fost condamnat la 1 decembrie 2015 pentru omucidere la o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare. El a fost deţinut de atunci în interiorul cartierului general al armatei.

El încă poate face recurs după această condamnare la Curtea Supremă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.