Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmele 'Druk | Another Round' și 'True Mothers', nominalizate la Festivalul de Film de la Cannes, se vor vedea la București

facebook.com
Les films de Cannes a Bucarest

Filme realizate de doi dintre cei mai celebraţi autori contemporani, Thomas Vinterberg şi Naomi Kawase, ambii prezenţi în selecţia din acest an a Festivalului de la Cannes, vor putea fi văzute în deschiderea celei de-a 11-a ediţii a Les Films de Cannes a Bucarest, care va avea loc în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie, informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

Filmul "Druk | Another Round", proiectat în premieră la festivalul de la Toronto, se anunţă a fi unul dintre vârfurile carierei atât pentru regizorul danez Thomas Vinterberg, cât şi pentru megastarul Mads Mikkelsen - actorul prezent zi de zi în casele noastre cu celebra replica "probably" - a unei celebre mărci de bere daneze.

Pelicula, prezentată în deschiderea ediţiei de anul acesta, se concentrează asupra a patru profesori de liceu danezi care vor să testeze teoria că trăieşti şi munceşti mai bine dacă reuşeşti să menţii un nivel constant de alcool în sânge. "De aici, comedia neagră şi extrem de captivantă a lui Thomas Vinterberg se transformă într-un vivace şi fascinant referendum despre băutură în al cărui miez vibrează interpretarea feroce şi neliniştitoare a lui Mikkelsen", scrie Indiewire, potrivit comunicatului citat.

După premiera mondială de la Toronto şi prezenţa în selecţia de la San Sebastian, spectatorii de la Bucureşti vor putea vedea şi cel mai nou film al regizoarei de origine japoneză Naomi Kawase, "True Mothers". Adaptare vizuală a romanului din 2015 al lui Mizuki Tsujimura, construit din textura bogată a stilului regizoral unic al autoarei ce îmbină senzualitatea procesului cinematografic cu realitatea palpabilă şi vibrantă a poveştii, filmul spune povestea părinţilor adoptivi ai unui copil de cinci ani care se confruntă cu posibilitatea ca mama naturală să-l vrea înapoi.

Citește și: VIDEO - S-a lansat videoclipul temei principale a celui de-al 25-lea film 'James Bond'. Interpreta este Billie Eilish

Les Films de Cannes a Bucarest va prezenta publicului bucureştean peste 50 de filme, premierele urmând a fi grupate în secţiunile 'Selection Officielle', care selectează cele mai puternice filme din selecţia canneză, 'Cinema du Monde' ce reuneşte cele mai apreciate filme din marile festivaluri ale anului, 'Ziua de Aur' care prezintă filmele premiate cu cele mai mari trofee în acest an şi 'Avanpremierele Toamnei' care dă posibilitatea spectatorilor să descopere în proiecţii desfăşurate în prezenţa echipelor premierele româneşti ale sfârşitului de an, cu un pas înainte ca acestea să fie lansate în cinematografele din România.

Programul festivalului, prezentări detaliate ale filmelor precum şi informaţii despre punerea în vânzare a biletelor vor fi disponibile în curând pe site-ul: www.filmedefestival.ro, precizează organizatorii.

Ediţia din acest an a Les Films de Cannes a Bucarest se va desfăşura în interior, cu respectarea tuturor normelor de siguranţă în vigoare, iar filmele vor putea fi văzute în Bucureşti, între 23 octombrie şi 1 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinemateca Union, dar şi la Cluj-Napoca (23-25 octombrie) cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca, Iaşi (23-25 octombrie) şi Timişoara (30 octombrie-1 noiembrie).

Ediţia a 11-a Les Films de Cannes a Bucarest este organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films şi realizată în parteneriat cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.