Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul Matilda a ratat primul loc la debutul în box office-ul Rusiei

matilda

Filmul controversat ”Matilda”, despre relaţia ţarului Nicolae al II-lea cu o balerină, a ratat primul loc la debutul în box office-ul Rusiei, premiera lungmetrajului fiind însoţită de evacuări din şapte cinematografe din Moscova, după ameninţări false cu bombe, informează hollywoodreporter.com. Primul loc în clasament a fost ocupat de filmul Disney ”Ultimul voinic/ Posledny Bogatyr”, regizat de Dmitriy Dyachenko. Acesta este cel de-al doilea film Disney în limba rusă şi a înregistrat încasări de peste 5,9 milioane de euro.

Filmul ”Matilda”, regizat de Alexei Uchitel, s-a situat pe cel de-al doilea loc în box office-ul din Rusia, cu încasări de peste 2,9 milioane de euro – sumă care reprezintă aproape o jumătate din cea estimată de experţi. Regizorul Alexei Uchitel a spus că performanţa slabă a filmului ”Matilda” a fost cauzată de promovarea insuficientă a acestuia, în contextul protestelor care au avut loc faţă de lansarea peliculei. Activiştii ortodocşi susţin că lungmetrajul îl prezintă într-o lumină negativă pe ţarul Nicolae al II-lea.

”Cifrele pot fi explicate uşor de faptul că filmul a fost lansat într-o manieră foarte specială, fără publicitate. Nu a fost menţionată deloc lansarea acestui film la televizor. Oamenii ştiu despre existenţa controversei, dar cei care urmăresc filme, mai ales cei din provincie, poate nici măcar nu ştiu că a avut premiera”, a spus Uchitel, pentru cotidianul Kommersant.

În ciuda mai multor ameninţări lansate de oponenţi ai premierei filmului ”Matilda”, nu au avut loc incidente majore în weekendul de debut al peliculei. Totuşi, spectatorii au fost evacuaţi din şapte cinematografe din Moscova, după ce au fost făcute telefonic ameninţări cu bombe. Totodată, mai mulţi protestatari religioşi au fost arestaţi la premiera filmului la cinematograful Marrinski din Sankt Petersburg.

Începând de anul trecut, când a fost lansat primul trailer al filmului regizat de Alexei Uchitel, a avut loc un val de atacuri pe teritoriul Rusiei. Unul dintre acestea a presupus aruncarea unor cocktailuri Molotov către birourile cineaştilor din Sankt Petersburg. Luna trecută, două maşini au fost incendiate în faţa birourilor avocatului regizorului Uchitel din Moscova. În oraşul Ekaterinburg, unde a fost asasinată familia imperială ţaristă în anul 1918, un bărbat a izbit o camionetă plină cu canistre de gaz într-un cinematograf, incendiindu-l în semn de protest faţă de filmul ”Matilda”.

De asemenea, un membru al parlamentului, Natalia Poklonskaya, a încercat să împiedice lansarea filmului, iar Biserica Ortodoxă a lansat o campanie în care a prezentat scrisori de dragoste pe care şi le-au trimis ţarul Nicolae al II-lea şi soţia sa, Alexandra. Luna trecută, două dintre cele mai mari lanţuri de cinematografe din Rusia, Cinema Park şi Formula Kino, au anunţat că vor renunţa la proiectarea filmului, din cauza ameninţărilor primite, dar s-au răzgândit ulterior. Actorul german Lars Eidinger, care îl interpretează pe ţarul Nicolae al II-lea, a refuzat să călătorească în Rusia pentru premiera filmului, susţinând că se simte în pericol.

Regizorul Alexei Uchitel a spus că nu s-a aşteptat ca filmul său să fie atât de controversat şi că nu doreşte acest lucru nimănui. ”A fost foarte dificil din punct de vedere psihologic. Au fost ameninţări, dar autorităţile au intervenit, iar aceste persoane au fost arestate”, a spus el. Filmul ”Matilda” prezintă o poveste de dragoste între ţarul Nicolae al II-lea şi balerina Matilda Kshesinskaya, care provine dintr-o familie cu origini în Polonia. Ea a descris această relaţie în volumul ei de memorii. Relaţia lor a avut loc înainte ca ţarul să se căsătorească şi să ajungă la putere, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.