Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Filmul 'Scarlet', regizat de Pietro Marcello, va deschide Quinzaine des Realisateurs, o secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes

cinemablend.com
festival cannes

Lungmetrajul dramatic "Scarlet" ("L'Envol"), regizat în limba franceză de cineastul italian Pietro Marcello, va deschide cea de-a 54-a ediţie a Quinzaine des Realisateurs, o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, au anunţat vineri organizatorii evenimentului.

Filmul "Scarlet", care va fi distribuit în Franţa cu titlul "L'Envol", va fi proiectat pe 18 mai la Theatre Croisette din Cannes. Combinând elemente fantasy şi de musical, această producţie cinematografică are o acţiune plasată în nordul regiunii franceze Normandia între cele două războaie mondiale, o perioadă marcată de numeroase invenţii importante, şi prezintă povestea unei fete crescute de tatăl ei, un veteran de război rămas văduv, în timp ce încearcă să îşi construiască propriul drum în viaţă, conform news.ro.

Juliette şi-a petrecut copilăria singură, crescând doar alături de tatăl ei, Raphael, un soldat care a supravieţuit Primului Război Mondial. Pasionată de cântat şi de muzică, tânăra solitară se întâlneşte într-o vară cu o vrăjitoare care îi promite că mai multe pânze purpurii vor veni într-o bună zi să o ducă departe de satul ei. Juliette nu va înceta niciodată să creadă în acea profeţie. Inspirat din basmul "Pânze purpurii" al scriitorului rus Alexander Grin, acest lungmetraj regizat de Pietro Marcello este o combinaţie între povestire populară, musical şi film istoric, poziţionându-se la graniţa cu realismul magic.

Pietro Marcello, un apreciat cineast italian a cărui filmografie cuprinde şi pelicula premiată la Veneţia "Martin Eden", a scris scenariul filmului "Scarlet" în colaborare cu Maurizio Braucci (cunoscut pentru "Gomorra"), Maud Ameline ("Amanda") şi cu participarea romancierei Genevieve Brisac.

Filmul "Scarlet" a fost produs de Charles Gillibert de la CG Cinema, Avventurosa şi Rai Cinema în Italia, în colaborare cu Ilya Stewart (Hype Film) şi Antonio Miyakawa (Wise Pictures). Orange Studio deţine drepturile de distribuţie internaţională, iar compania Le Pacte va difuza această producţie în Franţa.

Pelicula îi are în rolurile principale pe actorii Juliette Jouan, Raphael Thierry, Louis Garrel şi Noemie Lvovsky.

Line-up-ul secţiunii Quinzaine des Realisateurs va fi dezvăluit pe 19 aprilie. În acest an, Paolo Moretti va fi pentru a treia şi ultima oară directorul artistic al acestei secţiuni. În 2021, Marele premiu al secţiunii Quinzaine des Realisateurs a fost atribuit cineastului Jonas Carpignano cu filmul "A Chiara", iar Vincent Mael Cardona a câştigat premiul SACD cu "Magnetic Beats". Una dintre peliculele difuzate anul trecut în această secţiune, "Murina", de Antoneta Alamat Kusijanovic, a câştigat trofeul Camera d'Or.

Quinzaine des Realisateurs este o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, înfiinţată în 1969 de Societe des realisateurs de films (SRF) după evenimentele din mai 1968, care au determinat anularea celebrului festival de pe Croazetă.

Programul acestei secţiuni conţine scurtmetraje, lungmetraje şi documentare regizate de cineaşti mai puţin cunoscuţi, aparţinând tuturor genurilor cinematografice. Quinzaine des Realisateurs a permis descoperirea unor artişti care s-au dovedit ulterior deosebit de talentaţi, precum George Lucas, Ken Loach, fraţii Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Michael Haneke şi Spike Lee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.