Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finala feminină de la US Open a avut o audienţă mai mare decât cea masculină

Gambling Sites
US Open

Finala feminină de la US Open, câştigată de britanica Emma Răducanu în faţa canadiencei Leylah Fernandez, a avut o audienţă mai mare decât ceea masculină, în care rusul Daniil Medvedev l-a învins pe sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, a anunţat postul de televiziune ESPN, care a transmis cele două meciuri de tenis în Statele Unite, informează Reuters.

Duelul dintre Emma Răducanu (18 ani), jucătoare al cărei tată este român, şi Leylah Fernandez (19 ani) a atins un vârf de audienţă de 3,4 milioane de telespectatori, în timp ce finala masculină, între ocupanţii primelor două locuri în clasamentul ATP, a avut un punct culminant de 2,7 milioane de urmăritori.

Finala feminină între cele două adolescente, disputată sâmbătă, a înregistrat o medie de 2,44 milioane de telespectatori, ceea ce reprezintă o creştere de 37% comparativ cu finala ediţiei 2020 de la US Open, în care japoneza Naomi Osaka a învins-o pe belarusa Victoria Azarenka.

La o zi după ce Emma Răducanu a devenit prima jucătoare din istorie venită din calificări care a câştigat un turneu de Mare Şlem, Djokovic a ratat ocazia de a-şi trece în palmares al patrulea titlu major al sezonului, performanţă pe care nu a mai reuşit-o niciun alt tenisman de 52 de ani, şi de a-i depăşi totodată pe rivalii săi Roger Federer şi Rafel Nadal, cu care împarte recordul de trofee de Mare Şlem cucerite pe parcursul carierei (20).

Sârbul s-a înclinat fără drept de apel în faţa lui Medvedev, la capătul unei partide cu o medie de 2,05 milioane de telespectatori, mai mare cu 37 de procente faţă de anul trecut, în condiţiile în care finala de duminică după-amiază trebuie să facă faţă în mod obişnuit concurenţei meciurilor debutului de sezon din Liga profesionistă de fotbal american (NFL).

Ediţia 2021 a turneului de la Flushing Meadows a avut o medie de 881.000 de spectatori în ''prime time'' pe teritoriul Statelor Unite, un salt de 33% faţă de anul trecut şi o creştere de 13% pentru cele două săptămâni de difuzare, conform ESPN.

Channel 4, postul care a semnat un acord de ultim moment cu deţinătorul drepturilor TV, Amazon Prime, pentru transmiterea finalei în Marea Britanie, a atins un vârf de audienţă de 9,2 milioane de telespectatori cu ocazia victoriei obţinute de Emma Răducanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.