Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finalul anchetei ruse, elemente-cheie posibil să fie dezvăluite în weekend (SUA)

acte dosare

Procurorul special Robert Mueller a remis vineri raportul său de anchetă asupra suspiciunilor de înţelegere secretă între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016, iar ministrul justiţiei ar putea dezvălui în acest weekend esenţa acestuia, relatează AFP preluat de agerpres.

Citeşte şi: Pesticidele, otrava din fructele și legumele noastre. VEZI care au conținutul cel mai mare

Bill Barr, procuror general SUA, şi-a exprimat speranţa să livreze "principalele concluzii" al acestui raport de anchetă foarte aşteptat membrilor comisiilor juridice ale Congresului "chiar în acest weekend", a afirmat el într-un mesaj adresat parlamentarilor.

La rândul său, Casa Albă a afirmat că "nu a primit raportul procurorului special" şi nici nu a fost "informată despre conţinutul acestuia".

"Următoarele etape ţin de resortul procurorului general al SUA (Bill) Barr şi ne exprimăm nerăbdarea ca procesul să îşi continue cursul", a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Sarah Sanders.

Democraţii din Congres au făcut cunoscut sunt pregătiţi să acţioneze guvernul în justiţie pentru a se asigura că acest raport ultrasensibil, care loveşte în centrul puterii SUA, va fi accesibil tuturor americanilor.

Chiar dacă Robert Mueller nu aduce dovezi despre o înţelegere între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, observatorii sunt de părere că l-ar putea acuza pe omul de afaceri republican că a încercat să obstrucţioneze ancheta, din cauza presiunilor verbale pe care le-a exercitat asupra fostului procuror general al SUA Jeff Sessions şi a adjunctului acestuia, Rod Rosenstein, sau destituindu-l, în mai 2017, pe fostul director al FBI James Comey.

Vineri, într-un interviu acordat canalului Fox, Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că se aşteaptă să fie acuzat de obstrucţionarea justiţiei.

Preşedintele american repetă constant că nu a existat nicio "înţelegere secretă" şi denunţă de doi ani o "vânătoare de vrăjitoare".

Fost director al FBI sub preşedinţii George W. Bush (republican) şi Barack Obama (democrat), Robert Mueller a fost numit în mai 2017 ca "procuror special" de către Departamentul de Justiţie pentru a garanta independenţa investigaţiilor în acest dosar ultrasensibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.