Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Financial Times: David Cameron recunoaşte că românii şi bulgarii nu au luat cu asalt Marea Britanie

financialtimeslogo

Acesta încearcă să aplaneze conflictul care a izbucnit săptămâna trecută în cadrul Partidului Conservator pe tema migranţilor din cele două ţări membre ale UE, anunţă Financial Times, în ediţia electronică de luni.

Membrii Partidului Conservator cer reintroducerea restricţiilor pe piaţa muncii pentru cetăţenii din cele două state membre, până în 2019. Însă, Cameron a spus că de la 1 ianuarie nu s-a înregistrat un număr mare de migranţi din cele două ţări, “nivelul fiind unul rezonabil”.

Dar, conservatorii se arată sceptici. Unul dintre aceştia, Nigel Mills, doreşte introducerea de noi controale pentru români şi bulgari, odată cu dezbaterile privind imigraţia, care vor avea loc, joi, în Camera Comunelor, ce va crea o breşă în legislaţia comunitară în ceea ce priveşte libera circulaţie.

Miniştrii încearcă să dezamorseze această situaţie prin susţinerea unui amendament prin intermediul căruia se va putea solicita instituţiei abilitate cu eliberarea paşapoartelor şi gestionarea fluxului de emigranţi, Home Office, să elaboreze un raport în ceea ce priveşte impactul imigranţilor asupra pieţei muncii din Marea Britanie.

Între timp, David Cameron a declarat că executivul pe care îl conduce are ca obiectiv menţinerea la un nivel scăzut al emigraţiei, astfel încât acesta să fie unul responsabil.

Conservatorii au promis să reducă numărul emigranţilor la “zeci de mii” până în 2015, ţintă care acum pare greu de atins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.