Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Financial Times LAUDĂ echipa Ursulei Von der Leyen, din care face parte și Rovana Plumb: ' Numiri-cheie pentru o Uniune Europeană puternică'

Euractiv
Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen, viitorul președinte al Comisiei Europene, a anunțat cei 27 de membri ai echipei sale, bazată pe egalitate de gen și condusă de persoane cu experiență, și a promis o Uniune Europeană mai puternică pe plan mondial, relatează publicația Financial Times, conform Mediafax.

Fostul ministru german al Apărării a numit trei vicepreședinți „executivi” seniori sub comanda sa pentru a gestiona politici importante, precum cele de mediu, digitale și industriale în următorii cinci ani.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Luptătorii de la trupele speciale au DESCINS în zeci de locații din Capitală

Ursula von der Leyen a numit-o în funcția de comisat pe Margrethe Vestager, care a pornit o campanie împotriva giganților tehnologici din Statele Unite pentru practici incorecte.

De asemenea, Ursula von der Leyen l-a numit pe fostul prim-ministru olandez Frans Timmermans, care a luptat în comisia actuală pentru respectarea statului de drept, pentru portofoliul de combatere a problemelor de mediu.

Italia, al cărei buget a fost subiectul multor conflicte cu Bruxellesul, a primit portofoliul economic, iar Franța va avea portofoliile de apărare și reforme industriale.

Printre principalii comisari din viitoarea Comisie Europeană se numără:

Margrethe Vestager, politician liberal danez în vârstă de 51 de ani, va ocupa funcția de vice-președinte executiv în domeniul digital. Numită de președintele american Donald Trump „doamna cu taxele”, Vestager a primit funcția de comisar datorită politicilor sale privind regulile de competiție la nivelul UE în domeniul tehnologic.

Vestager a fost atât lăudată cât și criticată în Statele Unite, pentru modul în care a oferit amenzi de miliarde de dolari giganților tehnologici americani, printre care o amendă de opt miliarde de dolari pentr Google, precum și pentru faptul că a ordonat companiei Apple să plătească 13 miliarde de dolari Irlandei, sub formă de taxe.

Frans Timmermans, în vârstă de 58 de ani, a fost numit în funcția de vicepreședinte executiv pentru mediu. Fostul prim-ministru danez își va păstra rolul formal de a doua persoană din Comisia Europeană, dar acum face parte din echipa de trei persoane care se vor afla sub coordonarea directă a Ursulei Von der Leyen. Timmermans a candidat pentru funcția deținută momentan de Jean-Claude Juncker, dar a fost blocat ulterior de liderii europeni.

Paolo Gentiloni, în vârstă de 64 de ani, va fi comisarul pentru economie. Fostul prim-ministru al Italiei este una dintre cele mai importante figuri din actuala Comisie Europeană. Gentiloni, politicial pro-european de centru-stânga, a ocupat de asemenea funcția de ministru de Externe în Guvernul condus de Matteo Renzi.

Phil Hogan, în vârstă de 59 de ani, a fost numit în funcția de comisar pentru comerț, fiind una dintre puținele surprize sesizate în Comisia alcătuită de Von der Leyen. Actual ministru al Agriculturii în Irlanda, Hogan a fost un negociator-cheie în ultimii cinci ani cu Uniunea Europeană, pe probleme legate de comerț. Acesta a lucrat alături de Cecilia Malmstrom pentru a încheia acorduri comerciale cu Japonia și cu grupul Mercosur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.