Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea acuză PNL şi USR de hoţie parlamentară - 'Am plecat dezgustată azi din Senat, împreună cu ceilalți colegi'

facebook.com
Gabriela Firea

Senatoarea PSD Gabriela Firea a afirmat că a plecat, alături de alţi colegi din partid, din plenul de luni al Senatului dezgustată de felul „dreptei” de a guverna, prin minciună şi hoţie. A„stăzi, la votul din Senat pentru legea privind vânzarea avuţiei naţionale şi a capacităţilor de producţie ale statului român, susţinută de PNL şi aliaţii lor, înţelegerea partidelor de Dreapta nu a funcţionat şi atunci au forţat călcarea în picioare a regulamentului şi au cerut să se voteze până le iese aşa cum şi-au dorit. Nu am fost dispuşi să participăm la această hoţie a liberalilor şi useriştilor şi am părăsit de îndată şedinţa de plen”, a adăugat ea.

„Am plecat dezgustată azi din Senat, împreună cu ceilalţi colegi - senatorii social-democraţi, din cauza modalităţii „dreptei” de a guverna, prin minciună şi hoţie!

PNL, alături de aliaţii lor din Coaliţia Austerităţii Naţionale, USR-PLUS şi UDMR continuă practica abuzivă a încălcării tuturor principiilor democraţiei parlamentare şi cere repetarea votului când nu le iese cum vor!

Astăzi, la votul din Senat pentru legea privind vânzarea avuţiei naţionale şi a capacităţilor de producţie ale statului român, susţinută de PNL şi aliaţii lor, înţelegerea partidelor de Dreapta nu a funcţionat şi atunci au forţat călcarea în picioare a regulamentului şi au cerut să se voteze până le iese aşa cum şi-au dorit.

Nu am fost dispuşi să participăm la această hoţie a liberalilor şi useriştilor şi am părăsit de îndată şedinţa de plen. PSD va apăra de fiecare dată avuţia naţională şi capacităţile de producţie ale statului român! Este pentru a treia oară când partidelor Dreptei nu le iese să vândă pe nimic companiile profitabile de stat! De două ori au fost opriţi de PSD în Parlament!

Acum, PNL-USR-PLUS şi UDMR au fost trădaţi de proprii lor colegi care au tras chiulul şi din Senat şi de la votul cu tableta.

• Prima oară, PSD a iniţiat şi a reuşit adoptarea Legii 173/2020, prin care s-a interzis vânzarea participaţiilor statului în perioada de criză generată de pandemie pentru următorii 2 ani. Era practic o lege similară cu cea adoptată de Germania, care ştie să îşi protejeze avuţia naţională. Legea a fost iniţiată de PSD în urma tentativelor Guvernului Orban de a scoate la vânzare părţi mari din companiile profitabile. Intenţia Guvernului de a vinde aceste companii se manifestase imediat după preluarea guvernării.

Pentru a ocoli această interdicţie, Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care a restrâns interdicţia doar la vânzarea „acţiunilor”, nu la „participaţiile statului”, cum era în legea PSD.

Această modificare permite privatizarea mascată a companiilor, sub forma vânzării activelor, bunurilor deţinute de aceste companii. Guvernul a invocat situaţia unor companii de stat aflate în insolvenţă şi care s-ar putea salva dacă ar vinde o parte din activele deţinute. Argumentul contrastează însă puternic cu intenţiile anunţate de Guvernul Orban la finalul anului 2019 cu privire la vânzarea companiilor profitabile, precum Hidroelectrica sau CEC.

Dacă într-adevăr ar fi fost preocupat de salvarea companiilor în insolvenţă, Guvernul Dreptei ar fi trebuit să prevadă strict exceptarea acestor companii în dificultate. Însă, în forma dată de Guvern, se pot vinde activele tuturor companiilor de stat, nu doar a celor în insolvenţă.

Parlamentarii PSD au respins de fiecare dată ordonanţa Guvernului şi astăzi s-a votat împotriva ei şi în Plenul Parlamentului, iar cei din Coaliţia Austerităţii care au votat pentru nu au fost destui. Românii nu se lasă înşelaţi şi prostiţi de Guvernarea Dreptei care i-a minţit cu majorările de pensii, cu dublările de alocaţii, cu testările în masă ale populaţiei, cu echipamentele pentru medici şi spitale.

De data aceasta, nu le-a ieşit şi au anunţat că în următoarea şedinţă de plen vor să repete votul până le iese, aşa cum vor să vândă, adică să socată la mezat, şi ultimele companii profitabile româneşti!”, a scirs Gabriela Firea luni pe Facebook.

Senatorii PSD şi AUR s-au retras din plenul de luni, fiind nemulţumiţi de votul pe tabletă, cât şi telefonic, la reexaminare legii privind respingerea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 166/2020 pentru modificarea Legii 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică. Votul va fi reluat într-o şedinţă viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.