Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea anunţă startul Concursului Naţional de Proiecte de Tineret şi Concursului Naţional de Proiecte Studenţeşti: Peste 2 milioane de lei, pentru proiecte

www.viata-libera.ro
studenti tineri vacanta

Ministerul Familiei, Gabriela Firea anunţă startul Concursului Naţional de Proiecte de Tineret şi Concursului Naţional de Proiecte Studenţeşti. Concursul Naţional de Proiecte de Tineret 2022 are un buget de 1.200.000 de lei, iar fiecare proiect câştigător va primi din partea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse maximum 50.000 de lei, potrivit news.ro.

”Dăm startul Concursului Naţional de Proiecte de Tineret şi Concursului Naţional de Proiecte Studenţeşti. Astăzi, publicăm metodologia pentru cele două concursuri. Alocăm peste 2 milioane de lei pentru proiectele câştigătoare şi ne propunem să ajungem la cel puţin 2.000 de tineri şi studenţi”, spune Gabriela Firea.

Concursul Naţional de Proiecte de Tineret 2022 are un buget de 1.200.000 de lei, iar fiecare proiect câştigător va primi din partea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse maximum 50.000 de lei.

”Ne propunem să avem în acest an proiecte de care să beneficieze peste 1.200 de tineri, cu vârsta între 14 şi 35 de ani, din toată ţara. Concursul Naţional de Proiecte Studenţeşti se adresează, aşa cum îi spune şi numele, studenţilor din România. Pentru acest an avem un buget de 810.000 de lei, iar de proiectele declarate câştigătoare vor beneficia minimum 800 de studenţi”, spune ministrul.

Gabriela Firea mai afirmă că organizează aceste concursuri sub egida Anului European al Tineretului.

”Căutăm proiecte prin care să-i ajutăm pe tineri să depăşească greutăţile din cei doi ani ai pandemiei Covid-19, să-i sprijinim pe cei din comunităţi defavorizate sau din grupuri marginalizate sau să-i încurajăm să participe în diverse acţiuni de voluntariat. Colegii mei au analizat cele 25 de propuneri făcute de fundaţiile şi organizaţiile de tineret pentru concursurile din acest an, iar majoritatea se regăsesc în metodologie. A fost stabilit calendarul pentru anul 2022, iar proiectele vor putea fi depuse în luna iulie. La începutul lunii septembrie, vom şti care sunt propunerile câştigătoare”, mai scrie Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.