Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea: Bucureștiul în 2024 - murdar, poluat și foarte aglomerat

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Gabriela Firea

Gabriela Firea atrage atenția asupra lucrurilor care îi deranjează cel mai mult pe bucureșteni. Într-o postare pe Facebook, senatoarea PSD susține că Bucureștiul este murdar, poluat și aglomerat.

„Este realitatea pe care noi o știm, dar despre care au aflat acum și europenii. Studiul privind calitatea vieții în marile orașe din Europa este alarmant.

Doar 2 din 10 bucureșteni sunt mulțumiți de calitatea aerului! Penultimul loc în Europa.

3 din 10 bucureșteni se plâng de zgomotul din oraș. Astfel, Bucureștiul este considerat cel mai zgomotos oraș european. Doar 3 din 10 bucureșteni consideră orașul curat!

Un proverb românesc spune că gospodarul bun se cunoaște după poartă. Cum arată o gospodărie așa poate arăta și un oraș. Contează cât de implicat este liderul, cât de mult înțelege să se preocupe și de aspectul orașului?”, a scris Firea.

Ea precizează că în tot mandatul său de primar general, ”propaganda” a acuzat-o în fel și chip că a acordat multă atenție la felul în care arată Capitala.

„Târgurile erau numite bâlciuri, fațadele restaurate erau numite spoieli și tot așa. Iată că la aproape patru ani de atunci, bucureștenii spun că toate acestea sunt aspecte importante ale calității vieții.

Studiul realizat de Comisia Europeană poate fi consultat de oricine. Dar unele cifre sunt cât se poate de clare. Capitala este încă departe de a fi orașul ideal pentru locuitorii săi, dar sunt convinsă că se pot face lucruri pentru a ne apropia”, a mai spus Firea.

„Din păcate realitatea acum arată așa: Doar 3 din 10 bucureșteni consideră că s-a îmbunătățit calitatea vieții față de acum cinci ani și doar 5 din 10 locuitori ai Capitalei se simt în siguranță în oraș. Și doar 4 din 10 bucureșteni sunt mulțumiți de serviciile medicale.

Doar 5 din 10 călători sunt mulțumiți de condițiile din transportul public, de altfel sunt cei mai nemulțumiți din Europa.

Mai sunt preocupați bucureștenii de cum arată spațiile publice ale orașului, doar 5 din 10 cetățeni fiind mulțumiți de aspect.

De trei ani spunem că nu se întâmplă mai nimic bun în București, că primarul general susținut de Dreapta Unită a neglijat exact aceste domenii care te fac un bun gospodar.

Studiul realizat de Comisia Europeană este doar realitatea scoasă de sub preș, adevărul care nu se vede în articole comandate și poze frumos colorate pe Internet.

Soluții sunt destule, trebuie doar puse în practică. Mai simplu, trebuie omul potrivit la locul potrivit”, a conchis Firea, posibila candidată a PSD pentru funcția de primar general..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.