Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea îi răspunde fostului ministru care a amenințat-o cu judecata: 'O să aflați ce a patronat'

facebook.com
gabriela firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a comentat, vineri seară, anunțul fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu privind intenția de a o da în judecată în legătură cu afirmațiile referitoare la transplantul pulmonar de la Spitalul 'Sfânta Maria', edilul-șef menționând că va afla 'o țară întreagă' ce anume 'a patronat' acesta.

"Eu mă bucur chiar că mă dă în judecată. Ne vom întâlni la tribunal și va afla o țară întreagă ce anume a patronat domnul Voiculescu, iar acum, știți cum se spune, este o vorbă la români: 'Hoțul strigă hoții!'", a declarat Firea, vineri seară, la B1 TV.

Citește și: Ea a fost desemnată top-modelul momentului

Potrivit primarului general, "se vor afla lucruri extrem de interesante" în legătură cu activitatea fostului ministru Vlad Voiculescu.

Firea a precizat că a solicitat Ministerului Sănătății clarificarea situației.

Citește și: Simptomele de oboseală ale șoferilor vor declanșa o alarmă cu un sistem de senzori

"În urma discuțiilor care au avut loc astăzi, (...) conducerea Spitalului 'Sfânta Maria', unde se află acest Centru de excelență, a solicitat ASSMB o clarificare a acestei situații. La rândul său, ASSMB, în subordinea Consiliului General, mi-a solicitat mie o clarificare legală a situației acestui Centru de excelență, iar eu, la rândul meu, am transmis către Ministerul Sănătății o rugăminte, o solicitare oficială, instituțională, pentru a se realiza încă o verificare, încă un control instituțional, o anchetă (...), dar cu concluzii logice, prin care să putem să știm și noi, cu toții: avem un Centru de excelență în care s-au investit zece milioane de euro care are acreditare, dar este nefuncțional, ce trebuie făcut pentru a funcționa?", a afirmat Firea.

Ea a mai spus că a solicitat MS să afirme care sunt măsurile care ar mai trebui luate pentru ca respectivul Centru să funcționeze.

Citește și: Puterea rugăciunii Tatal Nostru înainte de masă: Rezultatul unui studiu de 10 ani făcut de un fizician rus

"A rămas că săptămâna viitoare, luni, ne întâlnim, probabil că va demara în cel mai scurt timp, cu celeritate, încă un control, iar concluziile cu siguranță le vom afla cu toții cât mai rapid", a mai precizat edilul-șef.

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat vineri că îi va da în judecată pe primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și pe managerul Spitalului "Sfânta Maria", Narcis Copcă, pentru declarațiile pe care cei doi le-au făcut cu privire la situația transplantului pulmonar la respectiva unitate sanitară.

Citește și: Facebook a făcut anunțul: Cum îți poți pune steagul țării peste poza de profil

"Îi voi da în judecată pe doamna Gabriela Firea și pe domnul Narcis Copcă. Atașat, doar o foarte mică parte din ce s-a întâmplat. Voi avea plăcerea să prezint întregul fir al evenimentelor foarte curând. Și va fi interesant", a scris Vlad Voiculescu, vineri seară, pe Facebook.

Fostul demnitar a atașat postării sale un film în care sunt prezentate acuzațiile pe care Firea și Copcă i le-au adus în ceea ce privește situația transplantului de plămâni de la unitatea sanitară.

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC De ce le plac femeilor bărbații cu barbă

De asemenea, în filmul respectiv se menționează că Voiculescu spunea în noiembrie 2016 că Spitalul "Sfânta Maria" "nu este pregătit pentru transplantul de plămâni", infrastructura unității neîndeplinind condițiile de acreditare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.