Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea: 'PSD l-a măsurat pe Streinu-Cercel pentru primăria Sectorului 1, nu dorește să candideze'

gsp.ro
Adrian Streinu-Cercel

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat miercuri, la Antena 3, că senatorul Adrian Streinu-Cercel a fost testat de PSD în sondaje de opinie pentru o eventuală candidatură a acestuia la funcția de primar al Sectorului 1 din Capitală, dar senatorul social-democrat a transmis partidului că nu este interesat.

„Eu știu despre dorința neexprimată într-un for politic, ci mai mult informal, dar negată oficial, de către dl Robert Negoiță (de a fi candidatul PSD la Primăria Capitalei), despre colegul Daniel Băluță nu știu să existe o astfel de dorință pentru că nici formal, nici informal, nu a exprimat-o. Cât privește persoana dlui profesor Adrian Streinu-Cercel, pot să vă spun doar faptul că noi l-am măsurat într-un sondaj de opinie pentru primăria Sectorului 1. Domnia sa ne-a mulțumit pentru faptul că îi manifestăm un astfel de interes și respect, dar nu dorește să candideze la Primăria Sectorului 1 și dorește să-și continue activitatea în Senat”, a declarat Gabriela Firea.

Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, medic primar boli infecţioase și fost manager al Institutului „Matei Balş” din București, este la primul mandat de senator, fiind ales pe listele PSD din Capitală.

Explicațiile lui Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că partidul nu poate „să aprobe cuiva înainte” candidatura la locale, cu referire la dorința Gabrielei Firea de fi validată candidat pentru al doilea mandat la Capitală.

  • „Am avut o întâlnire cu toţi liderii de judeţe. Am avut întâlniri şi am întrebat cine candidează la Consiliul Judeţean, cine candidează la municipiu - sunt două-trei excepţii unde mai facem sondaje de opinii. Când am vorbit despre Bucureşti, despre fiecare sector în parte şi pe urmă despre primarul general, doamna Gabriela Firea şi-a asumat candidatura pe Bucureşti. Am întrebat dintre primarii de sector dacă îşi asumă altcineva o candidatură la Primăria Generală şi nimeni nu şi-a asumat. Eu sunt preşedintele partidului, susţin toate candidaturile din ţară. Toate candidaturile din ţară le susţin în egală măsură, nu o susţin pe doamna Firea mai mult decât îl susţin pe Toma Constantin de la Buzău. Pe amândoi îi susţin în egală măsură", a subliniat Ciolacu.

Candidat la candidatură

Gabriela Firea a declarat, miercuri, că nu s-a autoproclamat candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Capitalei, aşa cum s-a spus, ci se consideră "candidat la candidatură".

  • "Sunt deschisă să particip la alegeri preliminare la Bucureşti, ar trebui să primim şi un dateline, timp în care să ne depunem candidaturile, să vedem cine se mai înscrie şi da, răspund de asemenea pozitiv şi discuţiilor din zilele precedente, dacă să se mai contracteze anumite cercetări sociologice cu toate casele de sondare, inclusiv cu cea cu care nu am o relaţie bună, Avangarde. După informaţiile mele, eu ocup acum locul unu în preferinţele bucureştenilor. Ar fi lipsă de respect faţă de cetăţeni să nu încerc măcar să fiu candidat la candidatură. Mă consider candidat la candidatură", a spus Firea, la Palatul Parlamentului.

Aceasta a precizat că ar trebui stabiliţi candidaţii la alegerile locale cât mai repede pentru ca cetăţenii care vin la vot să ştie din timp pe cine votează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.