Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firmă amendată cu 12.000 de lei în Botoșani: a deschis un parc de distracții a doua zi de Crăciun

O societate comercială din Botoşani a fost sancţionată cu amenzi în valoare de 12.000 de lei după ce în a doua zi ce Crăciun a pus în funcţiune un parc de distracţii pentru copii, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, ca urmare a deschiderii parcului de distracţii, în zona respectivă s-a produs o aglomerare mare de persoane, încălcându-se astfel normele de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Prin urmare, Direcţia de Sănătate Publică a aplicat o sancţiune de 10.000 de lei, iar IPJ una de 2.000 de lei.

"La data de 26 decembrie 2020 în zona Parcului Mihai Eminescu au fost aplicate amenzi în cuantum de peste 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, precum şi a O.U.G 28/1999, constând in organizarea de activităţi recreativ-distractive, fapt ce a condus la formarea de aglomerare de persoane", a afirmat Nenişcu.

Citește și: Streinu Cercel a EXPLICAT cum acționează vaccinul: 'Nu se pune problema să convingem pe cineva să se vaccineze. Vor să se vaccineze? Bine! Nu vor? Bine!'

În ultimele 48 de ore, poliţişti, jandarmi, pompieri militari, poliţişti locali şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control au desfăşurat activităţi de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Citește și: Noua tulpină Covid, prezentă deja în România? Valeriu Gheorghiță nu exclude posibilitatea: 'Nu știm, dar orice este posibil' - VIDEO

Astfel, atât în mediul urban, cât şi rural, au fost verificate 157 de societăţi comerciale şi 68 de mijloace de transport în comun. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 de lei. Dintre acestea, 21 de sancţiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau masca de protecţie in locurile în care era obligatoriu, iar opt sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea pe timp de noapte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.