Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firma germană la care aproape 2 milioane de români au fondul de pensii intră în insolvență, după ce 1,9 miliarde de euro lipsesc din bilanţurile contabile

The Motley Fool
wirecard card

Procesatorul german de plăţi electronice Wirecard a anunţat joi că a depus cerere de intrare în insolvenţă la doar câteva zile după ce a anunțat că 1,9 miliarde de euro lipsesc din bilanţurile contabile şi la doar două zile după reţinerea fostului CEO pentru suspiciunea de fraudă contabilă, potrivit Mediafax.

NN Pensii, cel mai mare fond Pilon II, are o investiţie de 130 mil. lei la Wirecard, cea mai mare expunere a fondului la un emitent străin.

Reuters notează că Wirecard devine astfel prima companie ale cărei acţiuni intră în structura indicelui principal DAX al bursei germane care aplică pentru intrarea în insolvenţă.

Citește și: USR are dovada: S-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut

Acţiunile Wirecard au fost suspendate de la tranzacţionare la bursa din Frankfurt la preţul de 10,7 euro. Miercurea trecută acestea se tranzacţionau cu 104 euro.

După anunţul cu privire la intrarea în insolvenţă acțiunile au revenit la tranzacționare. La ora 13:05 (ora României), acţiunile Wirecard se tranzacţionau la 3,7 euro, în prăbuşire cu aproape 70% faţă de şedinţa precedentă. Compania ajunge la o valoare de piaţă de doar 460 milioane de euro, faţă de 13 miliarde de euro săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.