Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firmele municipale, RECLAMATE la Comisia Europeană: 'Este un ABUZ fără precedent...'

comisia europeana

Contractele încredințate în mod direct de Primăria Capitalei firmelor pe care tot PMB le înființează vor fi aduse în atenția Consiliului Concurenței și Comisiei Europene, au anunțat patronatele din construcții. Companiile private din construcţii atrag atenția că se poate ajunge chiar la infringement, pentru că acest proces poate fi considerat ajutor de stat "cu dedicație".

Citeşte şi: Sechestru FABULOS în dosarul Mineriada: Revoluţionarii cer peste un MILIARD de DOLARI

"În mare măsură, alocările de lucrări și controlul fluxurilor financiare în sectorul de construcții a rămas ostatic al mediului politic, ceea ce este o mare problemă. Agresivitatea reprezentanților politici în materie de control al fluxurilor financiare se face simțită în continuare. O temă care ne îngrijorează este legată de demersurile de etapizare a unor activități de construcții de către Primăria Municipiului București, de către CNAIR. Nu putem să fim de acord ca, pe fonduri publice, Primăria să încredințeze în mod direct lucrări către firmele pe care a încercat să le construiască pentru aceste servicii. Vom acționa în acest sens și la Consiliul Concurenței, și la Comisia Europeană", au anunțat patronatele, potrivit Realitatea.net.

Patronatele nemulţumite de demersul Primăriei Capitalei acuză faptul că procedura de încredințare directă poate duce la abuzuri și la discriminarea firmelor cu capital privat.

"Nu putem opri Primăria să-și înființeze oricâte societăți dorește, dar să evite procedurile de achiziții publice pentru alocarea de proiecte este un abuz, este o temă care poate duce până la o procedura de infringement, pentru că poate fi citită că un ajutor de stat pe care o entitate politică o acordă unor companii, cu dedicație.  Or, noi vrem că la aceste proceduri de licitație să poată participă atât firmele Primăriei, oricâte vor fi ele-zeci, sute, dar și firmele care s-au specializat în lucrări de construcții. Nu credem că firmele cu capital privat pot fi discriminate de la competiția pe fondurile publice", a susținut, joi, într-o conferința de presă, președintele Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții (ARACO), Laurențiu Ploşceanu.

Nu mai puțin de 22 de companii au fost înființate, anul trecut, de Primăria București, cu scopul de a face mai ușoară, mai simplă și mai ieftină viață bucureștenilor. Acestea urmează să presteze majoritatea serviciilor pentru care până acum primăria avea contracte cu operatori privați, dar și o parte din activitățile prestate de regiile și instituțiile din subordinea municipalității. În numai câteva luni de la înființare, companiile municipale ale Capitalei au încheiat cel puțin 373 de tranzacții pe SEAP, prin care și-au cumpărat dotări și servicii de peste 7 milioane de lei, potrivit unei investigații Ziare.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.